V. Lukošienė postą paliko sugadinta reputacija

Vakar paskutinę dieną Klaipėdos apskrities viršininko administracijai vadovavusios Virginijos Lukošienės išėjimas sutapo su Vyriausybės komisijos atlikto jos veiklos tarnybinio patikrinimo išvadų pateikimu.

Jose tvirtinama, kad V. Lukošienė savo pareigas vykdė netinkamai.

Nors viršininkė vakar sakė išvadų dar neskaičiusi ir nieko nežinanti, iš posto ji traukėsi prastos nuotaikos – ji nepanoro atsisveikinti nei su savo pavaldiniais, nei su visuomene.

Bausmės išvengs

Vyriausybės sudarytai komisijai vadovavęs jos kancleris Antanas Kaminskas vakar mūsų dienraščiui teigė, kad atlikto tarnybinio patikrinimo išvados jau pateiktos Vyriausybei.

Paklaustas, V. Lukošienė, iš apskrities viršininkės pareigų pasitraukusi savo noru, ar už netinkamą veiklą kaip nors bus baudžiama, A. Kaminskas teigė negalintis atsakyti.

„Bausmė dėl tarnybinio nusižengimo, be abejo, negalės būti taikoma, nes ji pasinaudojo Darbo kodekse numatyta atsistatydinimo teise. Jeigu Virginija Lukošienė būtų baudžiama, tai nebent jai būtų numatyta baudžiamoji atsakomybė”,- lakoniškai kalbėjo A. Kaminskas.

Vyriausybės vadovo Algirdo Brazausko atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė vakar neatmetė galimybės, kad į teisėsaugininkus bus kreipiamasi – esą viskas priklausys nuo to, kaip Vyriausybė įvertins komisijos išvadas. Tai bus padaryta jau kitais metais.

Be kita ko, anot N. Pumprickaitės, iš posto pasitraukusi V. Lukošienė bus atšaukta ir iš Europos Sąjungos Regionų komiteto, į kurį visai nesenai ją delegavo Vyriausybė.

Nestabdė ir neužkirto

Vyriausybės kancleris A. Kaminskas komisijos nustatytus pažeidimus V. Lukošienės darbe pavadino nei labai baisiais, nei pernelyg paprastais.

Komisija nustatė, kad V. Lukošienė netinkamai organizavo apskrities viršininko administracijos darbą, nepakankamai kontroliavo pavaldžių skyrių darbuotojų veiklą. Kadangi nebuvo užtikrinta tinkama teritorijų planavimo ir valstybinė statybos priežiūra, buvo pažeistas Apskrities valdymo įstatymas.

Taip pat konstatuota, kad prieš pateikiant viršininkei tvirtinti teritorijų planavimo dokumentus, juos tikrino ir vizavo apskrities administracijos darbuotojai, atsakingi už teritorijų planavimą ir valstybinę priežiūrą. Juos tikrino, derino bei vizavo ir kitų šiame procese dalyvaujančių institucijų darbuotojai.

Komisijos sprendimu, V. Lukošienė nepakankamai kontroliavo, kad būtų užkirstas kelias neteisėtiems rengiamų detaliųjų planų sprendiniams, būtų sustabdytas įstatymams prieštaraujančių planų rengimas.

Žinia, prie išvados, kad dabar jau buvusi Klaipėdos apskrities viršininkė netinkamai vykdė pareigas, prieita patikrinus Neringos savivaldybės teritorijoje esančius objektus.

Gėlių nepriėmė

Ką apie tai mano pati V. Lukošienė, vakar sužinoti seksi gana sunkiai, nes jos sekretorė informavo, kad apskrities viršininkė nieko nekomentuos.

Susisiekti su paskutines valandas apskrities viršininkės pareigas einančia V. Lukošienė nepadėjo ir apskrities administracijos atstovė spaudai. Anot jos, viršininkė bendrauti atsisakė, nes „turi daug darbo”, „yra labai užsiėmusi”.

Vis dėlto žurnalistams pavykus prisiskambinti jai mobiliuoju telefonu, V. Lukošienė sakė tarnybinio patikrinimo išvadų neskaičiusi, tad nieko nežinanti. Tiesa, kitoms žiniasklaidos priemonėms ji jau sakė, esą šios išvados jai – nieko nauja ir jas būtų galima užginčyti.

Anksčiau V. Lukošienė nuolat kartojo dėl skandalingų statybų Kuršių nerijoje esanti nekalta ir reikalavo nekaltumo prezumpcijos paisymo.

Beje, vakar V. Lukošienė nenorėjo bendrauti ir su savo buvusiais pavaldiniais. Su ja atsisveikinti atėjus administracijos darbuotojams, V. Lukošienė iš savo kabineto neišėjo ir atneštų gėlių nepriėmė.

Natalija Mogučaja

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.