Susitiko fizikos mokytojai

Jelgavoje vykusiame tarptautiniame seminare „Fizikos mokymo metodika ir patirties sklaida” dalyvavo šešiolika Klaipėdos fizikų asociacijos narių.

Susitikimas paskatino Latvijos ir Lietuvos pedagogus aktyviau dalintis sukaupta gerąja patirtimi bei keisti požiūrį į fizikos kurso turinį, mokymo metodus, tikslus ir uždavinius.

Seminaro metu fizikos mokytojai susipažino su abiejų šalių ugdymo sistema, išklausė pranešimus apie netradicinius fizikos ugdymo metodus, e-Twinning portalo panaudojimą plečiant Europos fizikos mokytojų bendradarbiavimą, projektinio darbo galimybes ir diskutavo įvairiais fizikos ugdymo klausimais.

Klaipėdos fizikai taip pat turėjo galimybę susitikti ir pabendrauti su Jelgavos žemės ūkio universiteto Fizikos katedros vedėju – technikos mokslų daktaru profesoriumi Uldžiu Iljinsu. Pedagogus ypač sužavėjo profesoriaus sukurta kompiuterinė studentų egzaminavimo programa.

Šis universitetas yra įsikūręs nuostabioje žymaus architekto Rastrelio projektuotoje Jelgavos pilyje. Seminaras buvo puiki proga mokytojams apžiūrėti pilį bei pilies muziejų, taip pat unikalų Jelgavos hercogų mauzoliejų.

Virginija Birenienė,

Klaipėdos S. Dacho vidurinės mokyklos fizikos mokytoja metodininkė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.