Klaipėdos taksistai kainų didinti nežada

Uostamiesčio taksi bendrovės nesiruošia sekti kolegų iš sostinės pavyzdžiu ir žada, jog rytoj ir sausio 1-ąją jų paslaugomis besinaudosiantiems klaipėdiečiams plačiau atverti piniginės neteks.

Žinia, kai kurios Vilniaus taksi bendrovės įsibėgėjus šventiniam maratonui pakėlė kainas iki rekordinių aukštumų – 4 litų už nuvažiuotą kilometrą. Planuojama, kad jei žmonių poreikis važinėti taksi po švenčių nesumažės, sostinėje tokie tarifai liks visam laikui.

Prieš pat Kalėdas Panevėžyje irgi pabrango taksi įmonių teikiamos paslaugos. Nuo šiol taksi automobiliu už vieną nuvažiuotą kilometrą panevėžiečiams ar miesto svečiams tenka mokėti 30 centų brangiau – pusantro lito.

„Vakarų ekspreso” pakalbinti uostamiesčio taksi firmų vadovai sutartinai tvirtino tarifų didinti nesiruošiantys. Dabar vidutiniškai Klaipėdoje taksi kilometras važiuojant mieste kainuoja 1,5 lito.

„Ir taip jau brangu, žmonės dažnai skundžiasi”, – sakė „Autopunkto taksi” direktorius bei „Tavo taupusis taksi” savininkas Janis Gracholskis.

Anot „Danės taksi” vadovo Raimundo Butkevičiaus, keisti tarifus vien šventėms būtų nelogiška, mat šios įmonės automobiliuose yra įrengti kompiuteriniai skaitikliai, o jų perprogramavimas lemtų nemenkas išlaidas. Tokią pačią priežastį minėjo ir „Vyjuvio” direktorius Vidmantas Narvilas.

„Mums nėra ko lygintis su Vilniumi. Ten ir atstumai didesni, ir reikalavimai taksistams griežtesni”, – sakė V. Narvilas.

„Uostamiesčio taksi” savininkas Artūras Merkurjevas ir „Danės taksi” vadovas R. Butkevičius svarstė, kad naujųjų metų išvakarėse ir sausio1-ąją tarifus gali padidinti pavieniai taksistai, dirbantys su savo automobiliais.

Uostamiesčio Savivaldybės administracijos Transporto tarnybos vedėjas Saulius Gudavičius teigė, kad, nors Savivaldybė ir nereguliuoja taksi tarifų, tačiau šia veikla užsiimančios bendrovės prieš didindamos savo paslaugų įkainius turi apie tai viešai informuoti gyventojus arba Savivaldybės administraciją.

„Kol kas nesame gavę tokios informacijos”, – teigė S. Gudavičius.

Tiesa, jis negalėjo pasakyti, kokios sankcijos yra numatytos taksi vežėjams, kurie tarifus padidina apie tai viešai neinformavę.

„Iki šiol dar nebuvo užfiksuota tokių atvejų. Jei mus pasiektų tokia informacija, aiškintumėmės, kokias sankcijas galima pritaikyti”, – sakė valdininkas.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.