Kaklas – mūsų amžiaus išdavikas

Gražiai kaklo formai ir elastingai odai išlaikyti reikalinga kasdieninė priežiūra, kremų naudojimas, mankšta ir masažas. Kitaip kaklo senėjimo požymius- suglebusią, susiraukšlėjusią ir netekusią elastingumo kaklo odą, pagurklį- pajusite gerokai anksčiau, nei patys spėsite pasenti.

Moterys daug dėmesio skiria veido priežiūrai, pamiršdamos kaklą. Deja, nors ir kaip jos stengtųsi atrodyti jaunos, tačiau kaklo oda geriausiai išduos tikrąjį amžių. Ji sensta greičiau ir už veido odą. Kaklo oda labai plona, joje beveik nėra riebalinio sluoksnio, kraujas cirkuliuoja lėtai- vadinasi, oda lėčiau maitinasi, greičiau sensta ir praranda elastingumą. Kaklo forma priklauso nuo to, ar turime antsvorio, nuo laikysenos, miego įpročių.

Miegokite ir vaikščiokite taisyklingai

Stebėkite savo laikyseną. Jei jūsų galva dažnai būna palinkusi į priekį, krūtinės ląsta suglebusi, pečiai nuleisti, taip apsunkinate savo kvėpavimą, kaklo raumenys nusilpsta, kaklo odoje atsiranda raukšlių. Laikykite galvą tiesiai, smakrą šiek tiek pakelkite, o kaklą ištieskite. Venkite staigių, kardinalių galvos judesių. Beje, kaklo raumenis sustiprina sunkių daiktų ant galvos nešiojimas.

Miegokite taisyklingai! Miegui paaukojate maždaug trečdalį savo gyvenimo, taigi, per šį laiką galite arba gerinti, arba gadinti kaklo formą. Kaklui kenkia miegojimas ant aukštos pagalvės arba pakišus rankas po galva. Patartina miegoti ant plokščios pagalvės ir gulėti ant nugaros. Kaklo raumenys turi būti visiškai atsipalaidavę. Miegodami ant šono, smakrą šiek tiek pakelkite. Jokiu būdu neskaitykite atsigulę- tai kenkia ir kaklui, ir regėjimui.

Šaltas dušas – stangriai odai

Kaklą prauskite šaltu vandeniu, masažuokite kontrastingu dušu. Nusiprausę po dušu, paskalaukite kaklą vandeniu su citrinos sultimis. Tada patepkite kaklą maitinamuoju kremu masažuojamaisiais judesiais. Rekomenduojama procedūra: perlenkite rankšluostį kelis kartus, pamirkykite jį labai šaltame vandenyje ir paplekšenkite juo kaklą apie 30 kartų. Arba tiesiog pamasažuokite kaklą ledo gabaliuku 30 sekundžių.

Masažuokite kaklą kasdien, iš karto po veido masažo. Patepkite kaklą veido ir kaklo priežiūros kremu. Priešingai nei masažuojant veido odą, pirštus judinkite iš viršaus į apačią. Masažuodami užpakalinę kaklo dalį, susilpninsite galvos skausmą.

Darant makiažą, pudruoti ta pačia spalva reikia ne tik veidą, bet ir kaklą. Jei kaklas yra su defektais, prieš jį pudruojant patartina odą patepti apsauginiu kremu. Naudokite kremą, kurio sudėtyje daug vandens.

Tas nelemtas pagurklis…

Tam, kad sumažėtų pagurklis, reikia mankštinti kaklą ir numesti svorio. Patartina nakčiai pasidaryti citrinos kompresą: 2 cm pločio marlę perlenkite 3-4 kartus, pamirkykite citrinos sultyse ir apriškite ja pagurklį. Palikite marlę 20-30 min. Po to patepkite kaklą riebiu kremu. Po pusvalandžio apriškite kaklą ta pačia marle, prieš tai ją pamirkę šaltame vandenyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.