Ko iš tikrųjų nepasidalina konservatoriai ir „valstiečiai”?

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partija, pakeitusi pavadinimą į „liaudininkus”, susilaukė Tėvynės sąjungos nemalonės, pastaroji užprotestavo pakeistos partijos pavadinimo įregistravimą, nes, anot konservatorių, jie yra tikrieji „liaudininkų” tradicijų tęsėjai.

Tačiau tikriausia toli gražu ne dėl šimtmetį siekiančių tradicijų sukryžiavo „valstiečiai” ir konservatoriai kalavijus. Jei Europos Parlamente didžiausia ir įtakingiausia frakcija nebūtų tokia partija kaip Europos Liaudies Partija (krikščionys demokratai ir Europos demokratai -EPP-ED), vargu ar kam rūpėtų „tradicijos”.

Iš Lietuvoje išrinktų europarlamentarų EPP-ED frakcijai, vienijančiai 264 narius, priklauso Konservatorių atstovai Vytautas Landsbergis ir Laima Andrikienė, tačiau verta prisiminti, kad į šią frakciją po Europos parlamento rinkimų prašėsi ir „valstietis” Gintaras Didžiokas, tik Vytautui Landsbergiui užprotestavus teko G. Didžiokui rinktis ne tokią įtakingą Sąjungos už Tautų Europą frakciją, turinčią 30 europarlamentarų. Taigi, atrodo „valstiečių” manevras būtų aiškus – susidaryti palankias sąlygas tapti EPP-ED tikraisiais nariais.

Teisybės vardan tenka priminti dar nesenus faktus, ką Europoje vienija ši didžiausia ir įtakingiausia partija : didžiąja dalimi krikščionis demokratus, konservatorius ir kitas pagrindines centro bei centro dešinės politines jėgas. Teisėti EPP nariai – Lietuvos krikščionys demokratai ir Tėvynės sąjunga, kuri, beje, www.epp-ed.org pristatoma kaip 1993 m. įkurta partija (ne atkurta) ir kurios ištakos siekia ne 1902 metus, kaip teigia S. Pečeliūnas, bet Sąjūdžio laikus.

Taigi konfliktų pagrindas kaip ir aiškus – vieni nori politinio monopolio ir pyksta tiek ant savęs, tiek ant „valstiečių”, kad nespėjo į skliaustelius įsirašyti „liaudininkų” pavadinimo, o kiti – pragmatiškai – įtakingos vietelės Europos parlamente .

Lietuvos krikščionys demokratai linki politikams rasti valios bent didžios metų šventės akivaizdoje – Šv. Kalėdų išvakarėse – būti atviresniems ir nuoširdesniems!

Lietuvos krikščionių demokratų

pirmininkas Valentinas STUNDYS

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Ko iš tikrųjų nepasidalina konservatoriai ir „valstiečiai”?"

  1. stasys

    Tik krikdemams nėra reikalo kiršintis su TS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.