Vyriausybė veržiasi į eterį

Premjeras Algirdas Brazauskas norėtų į nacionalinio transliuotojo eterį sugrąžinti Vyriausybei skirtą laidą.

Ketvirtadienį Vyriausybės valandos Seime metu socialdemokratas Bronius Bradauskas Premjero paklausė, ar nereikėtų įpareigoti nacionalinį transliuotoją rengti laidą apie ministrų kabineto darbą.

Prisiminęs, jog prieš kelerius metus LRT transliavo Vyriausybei skirtą laidą, B.Bradauskas Vyriausybei siūlė inicijuoti „šios tvarkos grąžinimą”, mat, jo duomenimis, „dabar nacionalinis transliuotojas netgi neįsileidžia Vyriausybės pareikšti kokią nors nuomonę, ir tai yra didelė netvarka”.

Premjeras A.Brazauskas iniciatyvą į eterį sugrąžinti „Vyriausybės valandėlę” sutiko su džiaugsmu.

„Be abejo, aš visiškai su jumis sutinku. Mes labai karštai prisidėtume, jeigu Seimas priimtų tokį nutarimą, nes žmonės iš tikrųjų neturi tikros informacijos apie tai, kas vyksta valstybėje. Visą laiką girdimas tik negatyvas, negatyvas, negatyvas. Nė vieno kokio nors sprendimo, kad būtų objektyviai pateikta visuomenei”, – sakė A.Brazauskas.

Premjeras piktinosi, jog baigiantis metams nacionaliniame eteryje neatsirado laiko specialiai laidai Vyriausybės veiklai nušviesti.

„Kuriozinis atvejis, kai Vyriausybė savo metinių veiklos proga labai mandagiai kreipėsi į nacionalinio transliuotojo vadovybę ir buvo atsakyta, kad visas laikas užimtas ir Vyriausybei neskiria nė vieno cento. Kai mes kreipėmės į kitus, tai už 10 minučių buvo paprašyta 300 tūkstančių iš mūsų”, – skundėsi Premjeras.

Egzaminuos lietuviškai

Kandidatai į valstybės tarnybą bus egzaminuojami lietuviškai.

Seimas vakar priėmė Valstybės tarnybos įstatymo pataisą, kuria numatyta, jog egzaminas į karjeros valstybės tarnautojo pareigas „laikomas valstybine lietuvių kalba”.

LRT abonentinio mokesčio nebus

Vakar Seime buvo priimta Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo pataisa, kuria atsisakyta dar prieš penkerius metus įstatymu numatyto, tačiau per tą laiką taip ir neįgyvendinto abonentinio mokesčio už visuomeninio transliuotojo teikiamas paslaugas.

Daugiau įgaliojimų Vyriausybės atstovams

Seimas vakar priėmė nutarimą, kuriuo pasiūlė Vyriausybei numatyti galimybę Vyriausybės atstovams apskrityse tiesiogiai kreiptis į teismus dėl nelegalių ar neteisėtų statybų arba jas leidžiančių valdininkų potvarkių galiojimo sustabdymo.

Nutarime Vyriausybei iki kitų metų kovo pabaigos taip pat siūloma įvertinti pareigūnus, leidusius neteisėtas statybas Kuršių nerijos nacionaliniame parke.

Seimas taip pat nurodė Vyriausybei papildyti Saugomų teritorijų įstatymą atskiru skyriumi, kuris reglamentuotų Kuršių nerijos nacionalinio parko statusą, funkcijas bei teises.

Tačiau pasiūlymas pavesti Antikorupcijos komisijai ištirti ir įvertinti Neringos savivaldybės veiksmus dėl statybų plėtros Kuršių nerijos nacionaliniame parke 2000-2003 metais Seimo narių pritarimo nesulaukė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.