Mįslė įminta per pusantros paros

Žiauriai subadyti pensininkai nukentėjo per konfliktą su degtinės atėjusiu pirkėju, kuris galimai vartoja narkotikus

Vakar paryčiais savo namuose tame pačiame nuosavų namų kvartale, išsidėsčiusiame šlaite tarp Šilainių ir Vilijampolės, kuriame šeštadienio vakare įvykdytas žiaurus išpuolis prieš Tauragės gatvėje gyvenusius pensininkus Naunčikus, sulaikytas įtariamasis šia egzekucija.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus kriminalistai atsekė jo pėdomis per pusantros paros. Šešiasdešimt devynerių metų kvartalo kaimyno nužudymu bei metais vyresnės jo žmonos sunkiu sužalojimu įtariamas devyniolikmetis Evaldas Petraitis gyveno vos už kelių gatvių.

Vakar po pietų jis davė parodymus nusikaltimo vietoje.

Gyvybės kaina – 50 litų

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, šį šiurpų nusikaltimą tiriantiems pareigūnams padėjo visuomenė.

Pagal sulaikytojo duotus parodymus, egzekucija buvo konflikto, kilusio tarp jo, atėjusio pas Naunčikus degtinės, ir pastarųjų, nenorėjusių jos duoti, kol devyniolikmetis negrąžins ankstesnės skolos, pasekmė. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, skola siekė apie penkiasdešimt litų.

Devyniolikmetis teigia, kad dėl visko kaltas alkoholis: pas Naunčikus jis tą vakarą atėjo būdamas neblaivus.

Pirminiais duomenimis, įtariamasis šiuo sunkiu nusikaltimu neteistas. Nėra jokių duomenų ir apie galimus šio niekur nedirbančio ir nesimokančio devyniolikmečio psichikos sutrikimus, kaip manyta iš pradžių, nesuvokiant, kas nusikaltėlį galėjo pastūmėti tokiam žiauriam išpuoliui. Kaip jau rašyta, pensininkų artimųjų duomenimis, Kazimiero Naunčiko kūne aptiktos devynios durtinės žaizdos. Mirtinas buvo dūris į širdį. Zofijos Naunčikienės kūne suskaičiuotos dvidešimt dvi durtinės-pjautinės žaizdos: sužalota nugara (pažeista plaučių diafragma), smakras bei plaštaka.

Yra įtarimų, kad devyniolikmetis vartoja narkotikus, tačiau ši prielaida dar nepatvirtinta.

Kažkas pasisavino nusikaltimo įrankį

„Tiriamos kelios nusikaltimo motyvo versijos, – jau po įtariamojo parodymų nusikaltimo vietoje teigė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras. – Motyvas dar galutinai nenustatytas. Įvykio vietoje patikrinti tik įtariamojo per apklausą duoti parodymai”.

Tačiau prokuroras jau vakar neabejojo, kad šiandien bus kreipiamasi į teismą dėl įtariamojo suėmimo. „Vis dėlto – dvi aukos”, – motyvavo šį savo sprendimą prokuroras.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, duodamas parodymus nusikaltimo vietoje, įtariamasis žadėjo pareigūnams parodyti ir kur paslėpė peilį.

Vakar iki pietų jo rasti nepavyko, nors sekmadienį šlaitą, ties kuriuo gyveno ir aukos, ir įtariamasis jų užpuolimu, „šukavo” Vidaus tarnybos 1-asis pulkas. Tačiau įtariamajam nuvedus pareigūnus į ne per toliausiai Naunčikų namų esančią vietą, kurioje jis neva išmetęs peilį, jo ten nebuvo. Manoma, kad įtariamasis nemelavo – peilį kažkas spėjo pasisavinti.

„Erelis” tapo žudiku

Tauragės gatvės gyventojai Evaldą Petraitį, arba tiesiog Evką, kaip jį vadina vietiniai, apibūdino kaip nelabai gerą žmogų, mėgdavusį vaidinti „erelį” prieš jaunesnius už save. Devyniolikmetis – vienintelis vyras savo šeimoje, kurią sudaro taip pat nekaip kaimynų apibūdinta jo mama, močiutė bei jaunesnioji sesuo.

Septyniasdešimtmetės Z.Naunčikienės, tebegydomos Kauno medicinos universiteto klinikų reanimacijoje, artimieji vakar teigė, kad pavojus sunkiai sužalotos moters gyvybei jau praėjo. Dabar baiminamasi galimų komplikacijų.

Artimieji ir toliau tvirtina, kad sužeistoji jiems teigia užpuoliko nepažįstanti, tačiau patikslino, kad antrajame Naunčikų namo aukšte kambarį nuomojasi šios vos per plauką likusios gyvos moters krikšto duktė su draugu, studijuojantys vienoje Kauno aukštojoje mokykloje. Kaip jau rašyta, išpuolio metu jie buvo savo kambaryje, tačiau nieko negirdėjo – žiūrėjo per televizorių krepšinio rungtynes tarp „Žalgirio” ir „Lietuvos ryto”.

Vakar dar kartą patvirtinta, kad išpuolio metu iš pensininkų namų nieko nedingo.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.