Vilniaus rotušėje dėl gražuolės kovota ir kardais, ir kirviais

„Miss Tourism World Lietuva 2005” laimėtoja kitais metais Lietuvai atstovaus Afrikoje

Šeštadienio vakarą, tuo metu, kai Kauno „Žalgiris” nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą”, savotiška grožio dvikova tarp šių miestų vyko Vilniaus rotušėje. Mat iš 12 finalinio konkurso „Miss Tourism World Lietuva 2005” dalyvių net po penkias buvo iš didžiausių Lietuvos miestų ir tik po vieną merginą atstovavo Šiauliams bei Molėtams.

Ir akmens, ir XXI amžius

„Merginas stebėjome daugiau nei mėnesį, todėl atkreipėme dėmesį ir į detales, – „Kauno dienai” sakė renginių kompanijos „Revanda”, kuri rengia šiuos konkursus Lietuvoje, direktorė Evelina Gruzdienė. – Nugalėtoja – ne tik daili, bet ir pareiginga, punktuali, repeticijų metu nebumbėjo, puikiai moka anglų kalbą – tai labai svarbios savybės, kurios padeda tinkamai atstovauti šaliai užsienyje”.

„Miss Tourism World Lietuva 2005” karūną iš šio konkurso praėjusių metų nugalėtojos Rūtos Neciunskaitės rankų perėmė vilnietė – Vilniaus teisės ir verslo kolegijos turizmo ir viešbučių administravimo studentė Skaistė Steikūnaitė. Dieną anksčiau Vilniaus „Fashion club” buvo išrinkta „Mis Publika”. Ja tapo kaunietė Milena Spudytė.

Apie 200 kviestinių svečių Vilniaus rotušėje matė teatralizuotą renginį, kurio tema – grožis skirtingose epochose. Merginoms demonstruojant egzotiškus bikinius, kailinius, dizainerių Tatjanos Semionovos ir Zitos Gustienės kolekcijas, čia pat scenoje šoko vyrai – ir pasipuošę kailiais, ir apsišarvavę. Taip atsigręžta į praeitį iki akmens amžiaus.

Vaikščiojo stiklo šukėmis

Talentų konkurse net penkios dalyvės, iš jų trys kaunietės, demonstravo savo balso sugebėjimus. Žinomų kauniečių dainininkų Livetos ir Petro Kazlauskų dukra Ingrida, kitų dalyvių išrinkta draugiškiausia, sužavėjo prancūziška daina. Kitos 18-22 metų amžiaus ir 164-180 cm ūgio dalyvės ne tik šoko bei deklamavo, bet demonstravo Rytų kovų meną bei vaikščiojo ant stiklo šukių, puikiai valdė aštrų senovinį kardą.

Iliuzionistas Arvydas Stonys šį kartą tik penkias minutes demonstravo savo meną – didžiąją laiko dalį jis buvo renginio vedėjas, apsuptas dailių, įspūdingai apsirengusių jaunų moterų – „Miss Internetas World 2003” laimėtojos Dovilės Milašiūtės ir „Mis Bikini World 2000” – Renatos Voitechovskajos.

Trijulė paskelbė, kad antrąja vicemis tapo Ainė Mikelinskaitė, pirmąja – Alina Aksomaitytė, artistiškiausia – Ernesta Mažutytė, konkurse „Best Model of The World” Lietuvai atstovaus Julita Avinaitė, o gražiausio kūno titulas atiteko Julijai Bykovai.

Teatralizuotas incidentas

„Už kitas dalyves galbūt esu pranašesnė šypsena? – jau po paskutinės moterų grupės „Inmezzo” dainos ir komisijos sprendimo kukliai kalbėjo gražiausioji turistė, vilnietė Skaistė. – Esu miela, nuoširdi, kartais užsispyrusi, mėgstanti keliauti ir besimokanti turizmo”.

S.Steikūnaitė kitais metais mūsų šaliai atstovaus pasauliniame konkurse „Miss Tourism World 2006”, kuris rugsėjo mėnesį vyks PAR. Renginys turėjo vykti kitoje Afrikos šalyje – Zimbabvėje, tačiau po neseniai vykusių rinkimų šioje šalyje pasikeitus politinei situacijai bei iškilus sunkumams, renginio vietą teko skubiai keisti.

Beje, „Miss Tourism World Lietuva 2005” laimėtojos karūna šviesiaplaukei vilnietei atiteko labai nelengvai. Prieš paskelbiant nugalėtoją Vilniaus rotušėje vyko teatralizuotas incidentas: Viduramžių riterių klubo vyrai, apsiginklavę kardais, kirviais ir skydais kovojo dėl gražuolės taip, kad į šalis net šipuliai lakstė.

Darius Sėlenis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.