Kalėdinė dovana – Pažaislio puoselėtojams

Pažaislio kamaldulių vienuolyno išsaugojimo iniciatyvinė grupė ir Kauno Zonta moterų klubas vakar kauniečius pakvietė į šv.Mišias ir Kauno valstybinio choro koncertą.

„Šis renginys skirtas miesto visuomenei. Tai savotiška kalėdinė dovana. Be to, siekiame, kad kuo daugiau žmonių atkreiptų dėmesį į Pažaislio ansamblio problemas”, – sakė Kauno Zonta moterų klubo vadovė Lolita Vyžintienė.

Kalbinti aktyviausi Lietuvos baroko perlo puoselėtojai džiaugėsi, kad šiemet pagaliau prasidėjo konkretūs svarstymai, siekiant Pažaislio vienuolyną įtraukti į Pasaulio paveldo sąrašą. „Kauno dienai” pradėjus akciją „Išsaugokime Lietuvos baroko perlą”, į unikalų vienuolyno kompleksą dėmesį atkreipė miesto valdžia, politikai.

Praėjusią savaitę posėdžiavusi premjero Algirdo Brazausko sudaryta darbo grupė diskutavo, iš kur gauti pinigų, reikalingų Pažaislio ansamblio restauracijai. Taip pat svarstyta, ką daryti, kad šis objektas būtų įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Po šio posėdžio jau pradėjo aiškėti ir konkrečių veiksmų planas. Kitais metais mokslininkai turėtų atlikti specialią studiją.

Pasak Kauno Zonta moterų klubo vadovės, šiemet nuveikta gana daug. „Po paskutinio šių metų renginio – nuotaika tikrai pakili. Mūsų vizijos pradėjo pildytis. Jau rengiami dokumentai, kad Pažaislis būtų įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Kartu su Savivaldybe sudaryta iniciatyvinė grupė”, – sakė ji.

Vakarykščiame renginyje dalyvavo ir Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas. Jis vienas pirmųjų miesto politikų, atkreipusių dėmesį į apgailėtiną Lietuvos baroko perlo būklę.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.