Benamio teroras laikinai sustabdytas

Benamis, terorizavęs Naujakiemio gatvės 20 namo gyventojus, uždarytas į areštinę iki Naujųjų metų. Iš rūsio išneštos šiukšlės bei daugybė vogtų daiktų. Tai pirmasis žingsnis kovojant su benamiu, tačiau biurokratų laiškai tebestebina gyventojus.

Uždarė į areštinę

Jau rašėme apie šio namo gyventojų nelaime tapusį rūsio gyventoją benamį Vaclovą Galdiką, kuris ne kartą sukėlė gaisrą, tvirkino vaikus, priglaudė būrius benamių bei narkomanų. Penktadienio rytą V.Galdiką policininkai iš guolio rūsyje išgabeno į teismą, o iš ten – į areštinę. Už viešosios tvarkos trikdymą jis areštuotas penkiolikai parų, tad gaivaus laisvės oro vėl įkvėps paskutiniąją šių metų dieną.

Išmetė trispalves

Netrukus po policijos į Naujakiemio g. 20 namo kiemą atvažiavo „Debreceno valdų” siųsti sunkvežimiai. Iš keturių benamio okupuotų rūsio sandėliukų iškuopti du sunkvežimiai šiukšlių. Dalis šiukšlių iškeliavo į konteinerius. Tarp išmestų daiktų buvo ir gerų. Kiemsargiai aptiko keturias pavogtas Lietuvos trispalves, savo darbo įrankių bei maisto produktų. Visas būrys benamių suskubo šiuos daiktus rinkti. Žmonės mano, kad policininkai galėjo surašyti, kas rasta V.Galdiko buveinėje. Nemaža dalis daiktų būtų tapę įkalčiais vagystės bylose.

Tą pačią dieną rūsio patalpos buvo dezinfekuotos ir užrakintos. Penktadienio vakarą prie laiptinės vėl būriavosi benamiai. Tačiau į rūsį jie nepateko. V.Galdiko sugyventinė iš pykčio apspjovė pirmojo aukšto gyventojų duris.

Žmonės ketina netrukus rūsio langus uždengti grotomis ir pakeisti rūsio užraktą. V.Galdiko šuo iškeliavo į gyvūnų prieglaudą.

Tyrėja nerado

Tai pirmieji žygiai kovojant su V.Galdiku. Tačiau kai kurie biurokratų raštai dar vis stebina namo gyventojus.

Paskutinį kartą ugnis šio namo rūsyje siautėjo lapkričio 30 dieną. Tada namo gyventoja bei laiptinės valytoja matė ir girdėjo V.Galdiko konfliktą su dažnai pas jį besilankančiu narkomanu. Šis grasino padegsiąs rūsį. Moteris matė, kaip narkomanas per rūsio langą kišo suglamžytą parduotuvės reklaminį bukletą. Netrukus po šių jo žodžių pasklido dūmai ir įsiplieskė gaisras.

Kai į įvykio vietą atskubėjo ugniagesiai, čia pat buvo ir policininkai. Jie surakino antrankiais abu vyrus ir juos išsivežė į komisariatą.

Neseniai namo gyventojai iš ugniagesių gavo oficialų raštą. Jame teigiama, jog ikiteisminį tyrimą pradėti atsisakyta. Gaisras kilęs nuo neatsargaus elgesio su ugnimi. Tyrėja Daiva Gorpinko rašte teigė, kad gaisras galėjęs kilti nuo numestos cigaretės arba degtuko. Gaisro suniokotas turtas nebuvo sugadintas visuotinai pavojingu būdu, tai yra tyčinio padegimo versija atmetama.

Pirmajame aukšte gyvenanti Irina Kovalkova negali atsistebėti, kaip pareigūnai gali daryti tokias išvadas. Nei jos, nei valytojos, kuri girdėjo narkomaną šaukiant, jog jis tuojau pat padegs rūsį, niekas neišklausė. Be to, tyrėja rašė neturėjusi galimybės apklausti rūsio gyventojo bei pas jį atėjusio asmens, nes juos išsivežė policininkai. Vadinasi, policininkai sukliudė tyrėjai sužinoti tiesą iš įvykio kaltininkų.

Nesuprato esmės

Kitas raštas, gautas iš Vaikų teisių apsaugos tarnybos, nustebino ne ką mažiau. Žmonės skundėsi, kad V.Galdikas tvirkina vaikus, rodydamas jiems lytinius organus. Tarnybos darbuotojai atsakė kreipęsi į toje pačioje laiptinėje gyvenančią V.Galdiko motiną, ragindami ją apgyvendinti sūnų nakvynės namuose. Tačiau ši atrėžusi, jog dėl tokio sūnaus nepajudins nė piršto. Panašu, kad tarnybos žmonės nesuprato, ko Naujakiemio g. 20 namo gyventojai iš jų norėjo.

Daiva Janauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.