Susitikimas su mažaisiais burtininkais ir „Fiesta Latina”

Klaipėdos koncertų salėje vykstantis šventinės klasikos festivalis „Salve musica” kviečia klausytojus į koncertus gruodžio 18 ir 20 d. Sekmadienį koncertuos mažieji Klaipėdos talentai ir Klaipėdos kamerinis orkestras, antradienį stiprios muzikos injekciją publikai žada ansamblis „Giunter percussion” ir Lionido Šinkarenkos kvartetas.

Klaipėdos koncertų salė sekmadienį 16 val. virs Stebuklų pilimi. O jos burtininkai J. Karoso vaikų muzikos mokyklos, E. Balsio menų gimnazijos 2 – 7 klasių mokiniai ir Klaipėdos kamerinis orkestras klausytojus apdovanos jaukia ir šviesia šv. Kalėdų laukimo nuotaika. Koncerte skambės F. X. Gruberio, J. S. Bacho, G. F. Hendelio, A. Vivaldžio, V. A. Mocarto, T. Morlėjaus kūriniai. Jaunieji klaipėdiečiai juos dainuos ir gros smuiku, akordeonu, fleita bei violončele. Koncertui diriguos Tomas Ambrozaitis.

Beje, klausytojams žadama ne tik puiki muzika, šventiška nuotaika, bet ir skanus siurprizas…

Kitą savaitę, gruodžio 20-ąją, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje klausytojus intriguos egzotiški instrumentai, žavės spontaniškos improvizacijos, balansuojančios tarp akademinės, džiazo bei „world music” ribų. Lotynų Amerikos melodijos ir ritmai „Fiesta Latina” pavadintame koncerte sujungs du skirtingus kolektyvus – akademinę muziką grojantį ansamblį „Giunter Percussion” ir Leonido Šinkarenkos kvartetą, atliekantį džiazo muziką.

Ansamblis „Giunter Percussion” (anksčiau vadintas „Vilniaus mušamieji”) yra pirmasis mušamųjų ansamblis Lietuvoje. Per dešimt veiklos metų perkusininkai išsikovojo publikos pripažinimą ir tapo populiarūs ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Visi ansamblio nariai – Pavelas Giunteris, Viktoras Mogilo-Čano, Albertas Ivanauskas, Artūras Maniušis – yra aukštos klasės profesionalai, kartu bei atskirai atliekantys populiarias ir originalias programas.

Ansamblio siela ir vadovas P. Giunteris yra vienas geriausių Lietuvos perkusininkų, Lietuvos perkusininkų asociacijos narys, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris.

Bosistas virtuozas, puikiai valdantis tiek kontrabosą, tiek bosinę gitarą, Leonidas Šinkarenka yra vienas ryškiausių Lietuvos džiazo muzikantų, taip pat savitas kompozitorius, Vilniaus B. Dvariono muzikos mokyklos dėstytojas.

Užsienio džiazo specialistai jį gretina su geriausiais Europos bosinės gitaros meistrais. L. Šinkarenka dalyvavo daugiau nei 100 džiazo festivalių, tapo daugelio jų laureatu, su įvairiais muzikantais įrašė apie 60 albumų.

Festivalio „Salve musica” koncerte su Leonidu gros Dainius Pulauskas (klavišiniai), Valerijus Ramoška (trimitas) ir Linas Būda (mušamieji).

Giedrė Norvilaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.