Nuteistasis po dvidešimties metų sakė ir vėl žudysiąs

Itin žiauriai žmogų nužudžiusiam, bet dėl savo nusikaltimo visiškai nesigailinčiam ir atvirai teigiančiam, jog išėjęs į laisvę ir vėl žudys, Kęstučiui Tarasevičiui Klaipėdos apygardos teismas vakar skyrė 20 metų nelaisvės.

Vakar tardamas paskutinį žodį 25-erių K. Tarasevičius teisėjų kolegijos prašė skirti jam kuo didesnę bausmę ir pageidavo ją atlikti ne pataisos namuose, o kalėjime.

„Aš nepasikeisiu. Kalėjimas manęs tikrai nepataisys. Nesvarbu, kiek skirsite metų, grįžęs aš darysiu tą patį”, – sakė vaikų namuose užaugęs K. Tarasevičius.

Nors prokuroras siūlė skirti 15 metų, teismo sprendimu, K. Tarasevičius už grotų praleis du dešimtmečius.

Pavojingu recidyvistu pripažintam tris kartus teistam K. Tarasevičiui teks atlyginti ir nukentėjusiojo pateiktą 8 146 litų civilinį ieškinį.

Šiemet gegužės 17-ąją K. Tarasevičius, gyvenęs Klaipėdoje pas jo, elgetaujančio mieste, pagailėjusį senuką, susinervinęs, jog darbdavys laiku nesumokėjo atlyginimo, nusprendė išlieti savo pyktį ant pažįstamo 28 metų Artūro Vaškio. Kartu su būsima auka K. Tarasevičius vaikų darželio kieme išgėrė alaus, o vėliau nusprendė atimti jo mobilųjį telefoną ir 20 litų.

Sumuštas A. Vaškys bandė nuo K. Tarasevičiaus pabėgti, tačiau nusipirkę dar alkoholinių gėrimų abu pasiekė Reikjaviko gatvės 12-ąjį namą. Nusišlapinti nusisukęs K. Tarasevičius pamatė, jog iš Skuodo į uostamiestį uždarbiauti atvykęs vyras rankose laiko peilį.

„Aš nemoku atsitraukti. Išvydęs bandymą priešintis, atėmiau peilį, sumušiau ir tuo pačiu įrankiu jį subadžiau. Nuvilkęs prie gyvatvorės bandžiau perpjauti gerklę, bet man nepavyko, jis vis kėlėsi. Smogiau kelis kartus į kaklą, paplūdus kraujui, spyriau į veidą ir nuėjau.

Tądien buvau susinervinęs, tad būčiau taip pasielgęs su bet kuo, o A. Vaškys man seniai nepatiko. Jei būčiau norėjęs, atėmęs daiktus galėjau jį paleisti, bet aš tai padariau sąmoningai”, – ramiai dėstė žmogžudys.

Teisiamasi tikino nežudęs dėl pinigų stygiaus – jis jų turėjęs. Apiplėšti auką nusprendęs, nes „šlamančiųjų” niekada nebūna per daug.

Nusikaltimas buvo atskleistas K. Tarasevičių sulaikius už plėšimus. Vaikinas pats lyg tarp kitko užsiminė, kodėl jo neklausiama apie žmogžudystę.

Nors teisėjų kolegiją vaikinas šiurpino su šypsena pasakodamas nusikaltimo detales, ekspertai jį pripažino galinčiu atsakyti už savo veiksmus.

Teismo medicinos ekspertizės išvadoje sakoma, kad prieš mirtį A. Vaškys turėjo lytinių santykių su vyru.

Teisiamasis neslėpė, jog drauge su nužudytuoju plėšikaudavęs.

Sandra Žemaitytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Nuteistasis po dvidešimties metų sakė ir vėl žudysiąs"

  1. brr..

    kraupu.. bet kartu ir gaila, kai pagalvoji, kiek zmogus turejo iskest, jei tapo stai toks..

  2. Aure

    Kad ir kiek butu iskentes, tas nuzudymas – paprasciausias agresijos isliejimas. Tiesiog laukinis zmogus, kuris dabar afigienai didziuojasi, jog visi siurpsta nuo jo padaryto nusikaltimo, laiko tai savo stiprumo irodymu.

  3. as

    lopas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.