Kalėdinė nuolaida – ir skyryboms

Tarp prekių, siūlomų su kalėdinėmis nuolaidomis, jau atsidūrė ne tiktai buities prietaisai ar drabužiai.

„Santuokos nutraukimas abiejų sutuoktinių bendru sutikimu – tik 250 litų!!! Sutikime Naujuosius metus būdami laisvi”, – taip apie neregėtą nuolaidą spaudoje pasiskelbė skandalingai pagarsėjęs buvęs advokatas 46 metų Saulius Vaikšnoras.

S.Vaikšnorui Advokatų garbės teismas yra uždraudęs verstis advokato praktika už tai, kad nepagarbiai atsiliepė apie vieną Vilniaus pirmosios apylinkės teismo teisėją.

S.Vaikšnoras tada buvo išplatinęs viešą pareiškimą, kuriame nurodė, kad, jo manymu, teisėja jam kerštauja dėl to, kad jai prasidėjo klimaksinis periodas.

Pernai šis teisininkas buvo įtrauktas į tautinės partijos „Lietuvos kelias” sąrašus ir nesėkmingai kandidatavo Seimo rinkimuose.

Bet buvęs advokatas be veiklos neliko. Jis įsteigė bendrovę „Tikroji turto kaina”, kuri užsiima teisinėmis konsultacijomis.

Kainą sumažino perpus

Paskambinus neįprastame skelbime nurodytu telefonu atsiliepęs S.Vaikšnoro bendrovės darbuotojas džiaugsmingai ištarė: „Ruošiatės skirtis ryškiai. Jus domina, kiek kainuoja?”

Pašnekovas pasigyrė, kad skyrybų procesas Kalėdų proga kainuos gerokai pigiau nei kitose advokatų kontorose: „Jei abu sutuoktiniai sutinka išsiskirti, aptariame, su kuo lieka vaikas, jo gyvenamosios vietos nustatymas, išlaikymas ir kaip bus dalijamas turtas.

Anksčiau už dokumentų skyryboms paruošimą imdavome penkis šimtus litų, o dabar nuo šios savaitės iki Naujųjų kainuoja perpus pigiau”.

Masalas mažai uždirbantiems

Bendrovės „Tikroji turto kaina” vadovas „Lietuvos rytą” tikino, kad skelbimas neliko nepastebėtas besiskiriančių šeimų. Per dieną esą sulaukiama vidutiniškai penkiolikos telefonų skambučių.

„Žmonės surinks savo dokumentus ir kitą savaitę pasinaudos akcija. Laukiame apgulties”, – vakar neabejojo S.Vaikšnoras.

Pigių skyrybų akcija pasinaudoti ketina daugiausia nedidelius atlyginimus gaunantys vilniečiai – pardavėjos, darbininkai, santechnikai, mokytojai.

Teisininkas įsitikinęs, kad nuolaidas gali taikyti ne tik prekybos centrai: „Tai mano asmeninis komercinis planas. Jame nieko keista nematau”.

S.Vaikšnoras tvirtino, kad pagrindinis šios akcijos tikslas – padėti žmonėms: „Juk dauguma advokatų pakėlė kainas, ir ne kiekviena šeima išgali teisėtai išsiskirti.

Užuot gavęs produktą – skyrybų laisvę – už du ar tris šimtus, žmogus advokatams Vilniuje turi mokėti tūkstantį litų”.

Paklausus, ar didelio pelno tikisi iš akcijos, teisininkas teigė skelbimą rašęs dėl to, kad esąs teisinis filantropas ir donkichotas: „Padedu net tiems žmonėms, kurių nesiima ginti nė vienas advokatas ir už milijonus. Net kovoju su uždaru teisėjų klanu”.

Atstovauti teisme negali

Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininko pavaduotojas Juozas Čivilis tvirtino, kad liūdnai pagarsėjusio S.Vaikšnoro skelbime neįžvelgia itin didelės nuolaidos.

Už skyrybų dokumentų paruošimą teismui Vilniuje dauguma advokatų prašo apie 300 litų.

Paslaugų kaina išauga, jeigu advokatui tenka dalyvauti skyrybų procese ir ginti savo kliento interesus teisme.

S.Vaikšnoras gali konsultuoti besiskiriančias šeimas bei sudaryti prašymą skyryboms bei pateikti jį teismui. Bet buvęs advokatas neturi teisės savo klientams atstovauti teisme.

„Vadinasi, jo klientui, kuris samdys kitą advokatą dalyvauti teisme, skyrybos jau kainuos nebe 250 litų”, – aiškino J.Čivilis.

Advokatūros įstatymai advokatams draudžia viešai reklamuoti savo paslaugas. Tokia etikos norma laikoma europiniu papročiu.

Klientai buvo atbaidyti

Ar netradicinės akcijos iš tiesų patraukia žmones?

Tai gali atsakyti panevėžietė individualios laidojimo įmonės „Paskutinis sudiev” savininkė Irena Skorupskienė.

Prieš kurį laiką ši verslininkė neįprastu būdu išgarsėjo.

Tą kartą panevėžietė pabandė prisivilioti daugiau klientų.

Savo biuro lange I.Skorupskienė įdėjo skelbimą, kuriame buvo siūlomos nuolaidos.

Mirusiai moteriai buvo pažadėta padovanoti suknelę, vyrui – kostiumą.

Nors pagal sumanymą skelbimas turėjo pritraukti klientų, atsitiko priešingai. Kol kabojo šis užrašas, nė vienas klientas nepravėrė laidojimo įmonės biuro durų.

„Aš tapau pajuokos objektu. Tai buvo skaudi pamoka”, – ketvirtadienį „Lietuvos ryto” korespondentei Virginijai Petrauskienei prisipažino verslininkė.

I.Skorupskienė tvirtino, jog dabar stengiasi palaidoti žmogų taip, kad šis jai paskui nesisapnuotų.
Ligita Valonytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.