Kėdainių nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcijai PST naudos moderniausias technologijas

Viena iš didžiausių Lietuvoje statybų bendrovių „Panevėžio statybos trestas” (PST) laimėjo konkursą atlikti Kėdainių nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcijos darbus. Kėdainių savivaldybės skelbto konkurso metu buvo įvertinta ne tik PST kvalifikacija bei patirtis, bet ir naudojamos technologijos. Projektas prasidės šių metų gruodį ir truks iki 2007 metų žiemos, jo vertė – daugiau kaip 19,6 mln. litų. Šiandien buvo pasirašyta šio projekto sutartis.

„Naujausiam projektui pasiūlysime visą savo patirtį, gabiausius specialistus ir pačias moderniausias technologijas, kurios šiuo metu yra naudojamos Europoje”, – sakė PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius. Pasak jo, Kėdainių nuotekų valymo įrenginių projektą kurs PST padalinys „PST projektai”. Šiame padalinyje dirba pačios aukščiausios kvalifikacijos specialistai: konstruktoriai, inžinerinių sistemų projektuotojai.

Kėdainių nuotekų valymo įrenginiai yra statyti dar sovietmečiu, todėl dalis jų neveikia, o kita –vandenį valo nekokybiškai. Čia planuojama diegti vieną iš pažangiausių valymo įrenginių technologijų – USBF. Ši technologija leidžia viename įrenginyje sėkmingai suderinti keletą nuotekų valymo etapų: nuotekose esančių teršalų oksidavimo bei efektyvų veikliojo dumblo atskyrimą iš išvalytų nuotekų. Tai leidžia vandenį išvalyti greičiau ir kokybiškiau.

D. Gesevičiaus teigimu, PST jau yra įgyvendinęs ne vieną panašų projektą, o analogiška Biržų nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcija 2002 metais buvo įvertinta „Metų gaminio” aukso medaliu.

AB „Panevėžio statybos trestas” – viena iš didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje, 2004 metais pagal pardavimus užėmusi lyderio pozicijas šalies statybų rinkoje. Bendrovė atestuota pagal ISO 9001:2000 kokybės vadybos ir ISO 14001 aplinkosaugos sistemas. PST akcijos yra kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. 49,8 proc. PST akcijų valdo „Panevėžio keliai”, kitas didžiausias akcininkas – Suomijos bankas „Evli Bank”, valdantis 33,34 proc. PST akcijų.

AB „Panevėžio statybos trestas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.