Liberalcentristai nepritaria nepagrįstiems ES planams kištis į privatų žmonių gyvenimą

Elektroninė erdvė neturėtų tapti valstybės įrankiu leidžiančių kištis į privatų žmonių gyvenimą, yra įsitikinęs Seimo Europos reikalų komiteto vicepirmininkas liberalcentristas Arminas Lydeka.
Parlamentarui kelia nerimą Europos Sąjungos Komisijos planai, elektroninių ryšių bendroves priverstinai įpareigoti saugoti visų Europos sąjungos piliečių, besinaudojančių elektroninių ryšių technologijomis, srauto duomenis.
„Mums, kaip liberalias vertybes išpažįstantiems politikams, tokios visuotinės kontrolės priemonės yra visiškai nepriimtinos. ES Komisijos siūloma duomenų saugojimo direktyva yra akivaizdžiai neproporcinga siekiamiems tikslas (efektyviau kovoti su terorizmu), nes jos patvirtinimo atveju į kontrolės rėmus, patektų absoliučiai visi besinaudojantys elektroniniu ryšiu.”, – teigia Seimo opozicijai atstovaujantis A.Lydeka.
Liberalcentristo įsitikinimu, šiandien Europos parlamente balsuojant dėl šios direktyvos Lietuvos atstovai turėtų jos nepalaikyti dar ir dėl to, kad siūloma tvarka greičiausiai kirstųsi su pagrindiniu šalies įstatymu – Konstitucija.
„Daugelio teisininkų nuomone, dabar ES direktyvoje suformuluotas įpareigojimas, be motyvuoto teismo sprendimo, kelis mėnesius ar net metus saugoti informaciją apie žmogų, galėtų prieštarauti Konstitucijos 22 straipsniui.”, – pastebi Seimo Europos reikalų komiteto vicepirmininkas Arminas Lydeka.
Liberalcentristo nuomone, jau dabar aišku, kad ES direktyva nepasieks savo keliamų tikslų (įveikti terorizmą), o tik padidins paprastų piliečių pažeidžiamumą, bei pamins pamatines žmogaus teises bei laisves.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Liberalcentristai nepritaria nepagrįstiems ES planams kištis į privatų žmonių gyvenimą"

  1. Taip taip

    Tegul klauso apsisikdami ka apie juos galvoju… gaidziai ir daunai… 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.