Kliūtys, nepriklausančios nuo menininkų

„Tai atsitiko pirmą kartą per 19 mano darbo metų”, – sakė Kauno filharmonijos, dabar koncertus rengiančios Kultūros centre, direktorius Justinas Krėpšta. „Tokia situacija galima tik kartą per šimtą metų”, – neakivaizdžiai jam pritarė programos „Liepsnojantis Olimpo ledas” meninės dalies vadovas Povilas Vanagas.

Muzikantams suskaudo galvas

Nacionalinio simfoninio orkestro koncerto koncertas praėjusį penktadienį Kauno kultūros centre buvo atšauktas dėl neįprastos priežasties. Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta sako, kad per 19 jo darbo metų tokios dar niekada nebuvo. Orkestro muzikantai, dirigentas iš JAV Pėteris Bėjus ir solistė, smuikininkė Ingrida Armonaitė, negalėjo muzikuoti dėl grindų lako kvapo, tvyrojusio žiūrovų salėje. Joje laikinai savo koncertus rengia Kauno filharmonija, kurios pastatas šiuo metu rekonstruojamas.

J.Krėpšta pasakojo, kad susirinkę į repeticiją muzikantai po keleto minučių pasijuto blogai – jiems ėmė skaudėti galvas. Nors grindys aitrų kvapą skleidžiančiu laku buvo nulakuotos ne salėje, o persirengimo patalpose, Kauno filharmonijos vadovas pats įsitikino, kad, penkias minutes pabuvus žiūrovų salėje, norėjosi eiti laukan įkvėpti oro.

Saugo atlikėjus nuo bet kokio streso

„Koncerto dieną saugome atlikėjus nuo bet kokio streso – tokia etika. Todėl koncerto rytą apžiūrėdavome kiekvieną Filharmonijos pastato kampelį”, – koncertų rengimo patirtimi dalijosi J.Krėpšta.

Nacionalinio simfoninio orkestro koncerto dieną Kauno kultūros centro vadovo Kęstučio Jackevičiaus mieste nebuvo, jis dalyvavo konferencijoje Vilniuje. „Nespėjo mano pavaduotojas visko sužiūrėti, – dalį kaltės sau prisiėmė K.Jackevičius. – Bet ne visi dalykai yra iš anksto prognozuojami”. Jis aiškino, kad salės ir keleto pagalbinių patalpų kosmetiniam remontui iš miesto biudžeto skirti pinigai Kultūros centrą pasiekė tik gruodžio pradžioje, todėl tenka skubėti iki metų pabaigos juos panaudoti.

Įtarė pasinaudojus situacija

Tačiau, K.Jackevičiaus žodžiais, Kauno filharmonijos atstovai salėje esą tvyrojusiu kvapu pasinaudojo kaip priedanga atšaukti koncertą, į kurį, jo žiniomis, buvo parduoti tik 35 bilietai. J.Krėpšta, išgirdęs šį argumentą, ėmė karščiuotis: „Visi žino, kad pastaruoju metu į koncertus žmonės perka bilietus prieš pat jo pradžią. Skelbimą apie atšaukiamą koncertą pakabinome 16 val. Koncertas turėjo prasidėti 18 val. Taigi nežinia, kiek bilietų būtų dar nupirkta iki jo pradžios. Šio koncerto atlikėjai – žinomi muzikai, o jų parengta programa – labai įdomi”.

Vakar Nacionalinės filharmonijos generalinis direktorius Egidijus Mikšys Kauno valdžiai išsiuntė raštą, kuriame abejojama, ar ateityje Kauno kultūros centro salėje bus įmanoma rengti geriausių Lietuvos menininkų pasirodymus.

Sugedo šaldymo mašina

Ne tik kauniečiai, bet ir iš aplinkinių rajonų atvykę žmonės į pirmadienį Kauno Sporto halėje turėjusį įvykti dailiojo čiuožimo šou „Liepsnojantis Olimpo ledas”, rado ant durų kabantį lakonišką skelbimą: „Dėl techninių kliūčių renginys neįvyks”. „Sugedo šaldymo mašina, tik valandą prieš renginį paaiškėjo, kad ledo kokybė nepakankama. Nenorėjome rizikuoti sportininkų sveikata ir pasirodymą atidėjome antradienio vakarui. Tokia situacija įvyksta gal tik kartą per 100 metų – mersedesai irgi kartais lūžta”, – aiškino programos rengėjas Povilas Vanagas.

Dailiojo čiuožimo programa „Liepsnojantis Olimpo ledas” Sporto halėje įvyko vakar vakare.

Žilvinė Petrauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.