Dėl „Auksinio gaublio” susirungė P. Jacksonas ir S. Spielbergas

Tik šią savaitę visame pasaulyje ir Lietuvoje pradedamas rodyti „King Kongas” jau pradėjo varžytis dėl apdovanojimų vienuose iš garbingiausių „Auksinio gaublio” apdovanojimų. Gruodžio 13 d. paskelbtame nominacijų sąraše šio filmo kūrėjas P. Jacksonas dėl geriausio režisieriaus titulo varžosi su S. Spielbergu („Miunchenas”), W. Allenu, G. Clooney’u, A. Lee ir F. Meirellesu. Režisierius, paskutinę minutę nusprendęs pakeisti „King Kongo” kompozitorių, regis, neapsiriko, mat J. N. Howardo sukurta muzika pretenduoja gauti statulėlę už originalų filmo garso takelį. Tiesa, prieš tai teks nugalėti šį savaitgalį įspūdingai startavusią juostą „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta”. Pastarasis filmas be originalaus garso takelio gali laimėti ir apdovanojimą už geriausią dainą. Lietuvoje juosta apie stebuklingą Narnijos pasaulį kinuose pasirodys nuo gruodžio 23 d.
Kitų metų sausio 27 d. pradedamas rodyti ir jau dabar prieštaringų vertinimų spėjęs sulaukti S. Spielbergo darbas „Miunchenas” buvo nominuotas už geriausią scenarijų. Tai išties rimtas įvertinimas pirmąkart didžiąjame kine debiutavusiam T. Kushneriui.
Net tris „Auksinio gaublio” nominacijas – už geriausią miuziklą ar komediją, geriausio aktoriaus ir aktorės miuziklo ar komedijos kategorijoje – gavo juosta „Ties jausmų riba”. Naujas vasario 3 d. Lietuvoje pradedamas rodyti J. Mangoldo („Mergina su trūkumais”) darbas atkuria audringą Amerikos muzikos stabo Johnny’o Casho gyvenimą. Už pagrindinius vaidmenis nominuotas J. Phoenixas („”ladiatorius”) bei R. Witherspoon („Užsispyrusi blondinė”, „Jei tai būtų tiesa”). Toje pačioje kategorijoje su R. Witherspoon rungiasi Sarah Jessica Parker – už vaidmenį šį savaitgalį pradedamame rodyti filme””Sveika, sužadėtine!”, L. Linney, J. Dench ir Keira Knightley – už vaidmenį prabangioje kostiuminėje juostoje „Puikybė ir prietarai”. Beje, pastarasis filmas, kurį lietuviai kinuose išvys vasario 3 d., pretenduoja tapti geriausiu miuziklo ar komedijos kategorijoje.
Gana netikėtai nominaciją už antraplanį moters vaidmenį gavo aktorė Shirley MacLaine, kurią žiūrovai gali pamatyti šiuo metu rodomoje komedijoje apie seseris „Aš – ne blogesnė”. Taip pat įvertinta ir šį rudenį kinuose rodyta drama „Pakilęs iš pelenų”. Geriausiu aktoriumi dramos kategorijoje pretenduoja tapti boksininką Džimą Bredoką suvaidinęs Russellas Crowe’as. Galbūt šįkart „Auksinį gaublį” pavyks gauti šiame filme antraplanį agento Džo Gauldo vaidmenį atlikusiam Paului Giamatti. Praėjusiais metais jis buvo nominuotas už vaidmenį filme „Klystkeliai”, tačiau apdovanojimą iš jo paveržė J. Foxxas.

„Forum Cinemas” informacija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.