Svarstoma uždrausti gatvėse statyti automobilius

Kiemuose trūkstant vietos automobiliams gyventojai piktinasi gatvėse atsirandančiais sustoti draudžiančiais ženklais, tačiau specialistai jau kalba apie tai, kad tokius ženklus reikėtų pastatyti visose uostamiesčio magistralinėse gatvėse.

Dar šią savaitę I. Simonaitytės gatvėje buvo pastatytas sustoti draudžiantis ženklas. Pasak aplinkinių gyventojų, kiemuose vietos trūksta ir taip, automobilius tenka statyti net ant šaligatvių, o dabar iš jų atimtos dar beveik dešimt vietų statyti savo transporto priemonėms. Gyventojai pabrėžia, jog būdavę sąmoningi ir toje pačioje gatvėje esančių konteinerių neužstatydavę.

Pasak Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Ramanausko, prie posūkio I. Simonaitytės gatvėje naują ženklą teko pastatyti dėl avarijų grėsmės.

„Dėl stovinčių mašinų blogas matomumas, o ten yra kelio vingis, vieta avaringa – susiduria net po penkis šešis automobilius. Ten ir greitį apribojome iki 40 km/h”, – sakė G. Ramanauskas.

Sustoti draudžiantis ženklas šią savaitę atsirado ir Laukininkų gatvėje. Pasak G. Ramanausko, jis iš tiesų net nebuvo naujai pastatytas, o tiesiog atstatytas, mat prieš kurį laiką jį kažkas savavališkai demontavo.

„Ženklą atstatėme todėl, kad vairuotojai visiškai užstato pirmąją juostą, ir sunku patekti į sankryžą”, – sakė G. Ramanauskas.

Anot jo, esama planų šią sankryžą rekonstruoti ir platinti, tačiau kol kas konkrečių veiksmų dar nėra imtasi.

„Šiame rajone, kaip beveik visame mieste, trūksta vietos statyti automobiliams, tačiau gyventojai gali kreiptis į bendrijas ar namų valdas ir ieškoti išeities”, – patarė G. Ramanauskas.

Jo teigimu, kai kurios bendrijos yra panaudojusios apleistas vaikų žaidimų aikšteles – jos sumažinamos, įrengiant papildomų vietų transporto priemonėms.

Pareigūnas pabrėžė, jog esama rimtų planų visiškai uždrausti statyti automobilius visose uostamiesčio magistralinėse gatvėse – taip sumažėtų avarijų tikimybė, būtų patogiau valyti sniegą. Statyti automobilius ketinama uždrausti Taikos prospekte, Šilutės plente ir Minijos gatvėje, taip pat Statybininkų bei Baltijos prospektuose.

Giedrė Norvilaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.