„Sun Microsystems” pristatė naują ekonomiškų tarnybinių stočių šeimą

Viena iš techninės ir programinės įrangos lyderių „Sun Microsystems” vartotojams pristatė vieną iš ekonomiškiausių procesorių pasaulyje – 9,6 GHz „UltraSPARC T1”. Jo pagrindu veikianti nauja „Sun Fire” tarnybinių stočių šeima dirbs našiau ir leis vartotojams sutaupyti dvigubai daugiau elektros energijos, lyginant su analogiškais produktais.

Naujasis procesorius, kodiniu pavadinimu „Niagara”, neturi analogų rinkoje – jį sudaro 8 branduoliai ir 32 gijos. Jis ne tik pasižymi išskirtine sparta, bet ir leidžia taupyti elektros energiją bei išskiria mažesnį šilumos kiekį. Jo pagrindu veikiančios tarnybinės stotys skirtos internetinių projektų, duomenų bazių ir kitos programinės įrangos naudojimui.

Pasak Rolando Kymanto, „Sun Microsystems” verslo plėtros vadovo Lietuvoje, energijos taupymas tampa vis aktualesnis Lietuvos įmonėms, todėl šis produktas neabejotinai turės paklausą ir Lietuvos rinkoje. „Tiek mažos, tiek vidutinės, tiek stambios įmonės retai susimąsto apie tarnybinių stočių suvartojamos elektros energijos bei duomenų centrų kondicionavimo kaštus, kuriuos galėtų išleisti kitoms naudingoms reikmėms, – pažymi R. Kymantas.

Naujasis „UltraSPARC T1” procesorius per valandą sunaudoja 70 vatų elektros energijos, kai per tą patį laikotarpį analogiški konkurentų produktai – du kartus daugiau. „Su naujuoju procesoriumi keičiame tarnybinių stočių ekonomiškumo standartus ir pradedame naują etapą, kuriame galingumas ir energijos taupymas yra suderinami dalykai”, – teigia R. Kymantas.

„UltraSPARC T1” ir jo pagrindu veikiančios naujos „Sun Fire T1000”, „Sun Fire T2000” yra pritaikytos naudotis „Solaris” operacinėje aplinkoje. Metų pradžioje „Sun Microsystems” pristatytą operacinę sistemą „Solaris 10” jau įsidiegė daugiau nei 3 mln. vartotojų.

Lietuvos verslo ir valstybinio sektoriaus atstovai su naujuoju „UltraSPARC T1” procesoriumi, jo pagrindu veikiančiomis našiomis „Sun Fire T1000” ir „Sun Fire T2000” tarnybinėmis stotimis bei kitais naujais „Sun Microsystems” sprendimais buvo supažindinti „Network Computing 05 Q4 product launch” seminare, kurį įmonė organizuoja kiekvieną ketvirtį.

„Sun Microsystems, Inc.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.