eBibliotekoje eLIBRARY.LT unikalūs leidiniai

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT pristato istoriko, paminklosaugininko ir kraštotyrininko Petro Juknevičius kūrybą. P.Juknevičius yra parašęs ir paskelbęs spaudoje apie 1000 rašinių Panevėžio krašto istorijos ir paminklosaugos tematika, eilę monografijų, be to jis yra ir daugelio knygų bendraautorius.

eBibliotekoje pristatomos rašytojo Edmundo Ganusausko knygos Taikinys Nr.1 ir ta pati knyga anglų kalba Target No.1.
Mokslotyros institutas pristato naujausią savo leidinį „Sąmokslo kronika”. Šioje knygoje pateiktas dokumentų rinkinys apie 2003-2004 metų Prezidento apkaltos procesą. Šį unikalų leidinį sudarė VU TŽEŽV Centro dėstytojas, daugelio mokslinių darbų autorius, rašytojas, istorikas dr. Algimantas Liekis.

Mokslinė elektroninė biblioteka yra pasirašiusi sutartį su Europarlamentaru, habil. daktaru, prof. Vytautu Ladsbergiu dėl jo autorinių darbų, kuriuos sudaro apie 50 knygų bei eilė straipsnių ir pasisakymų, patalpinimo eBibliotekoje. Šiuo metu ieškome rėmėjų, galinčių finansuoti prof. V.Landsbergio intelektualinio palikimo elektroninių resursų sudarymo projektą. Tikimės, kad 2006 m. pradžioje bus galima susipažinti su minėto žymaus Lietuvos politiko, meninko ir viuomenės veikėjo darbų elektroninėmis versijomis.

Primename, kad eBibliotekos skaitytojai gali susipažinti su Vakarų Lietuvos verslo kolegijos mokslinės – metodinės konferencijos „Regioninės problemos: Ekonomika Vadyba Technologijos” bei VU Kauno humanitarinio fakulteto surengtos mokslinės konferencijos „Žmogus kalbos erdvėje” medžiagomis.

Norime atkreipti dėmesį, kad eBibliotekoje pradedame talpinti jaunųjų mokslininkų darbus, disertacijas bei publikuotus straipsnius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.