„Pravda” ir vėl kviečia kurti vienos minutės filmą

„Nemokama tiesa apie kas kur kada” ne pirmus metus iš eilės tiesia ranką kūrybingiems žmonėms. Ateinančių metų kovo mėnesį rengiamas jau antrasis filmų festivalis „Pravda viena minutė”, kurio dalyviais gali tapti visi norintys profesionalūs ir neprofesionalūs kino kūrėjai.

„Praėjusiais metais „Pravda viena minutė” pranoko mūsų tikėjimą. Tikėjomės 50 kvailų namudinių filmukų ir poros šimtų žiūrovų. Gavome 300 siuntinių ir dešimt kartų daugiau lankytojų. Darome išvadą – tu moki ir nori. Todėl pradedame iš anksto,” – į kiekvieną filmo autorių asmeniškai kreipiasi žurnalo kritikas Tomas Auksarankis.

Šiais metais festivalis sutvirtėjo ir išaugo, todėl, anot „Pravdos” kino specialisto, „jau pats laikas pradėti galvoti apie tai, ką mums parodysi. Ir kadangi šiemet mums padės savo nominaciją įsteigęs „Omnitel”, bus ne tik tūkstančiai plojimų ir kikenimų, bet ir prizų. Mobiliojo interneto portale „Omni SurfPort” „Omnitel” ir „Omnitel Extra” abonentai galės pasižiūrėti dalyvių darbus ir išrinkti geriausius dar prieš renginį. Taip, kad renginyje galėsi juoktis iš anksto ir sakyti – dabar bus geras”.

„Pravda viena minutė” idėja labai paprasta – festivalyje dalyvauja trumpiausi kada nors sukurti filmai, trunkantys 60 sekundžių arba mažiau. Festivalis siekia būti itin demokratiškas, todėl dalyviams netaikomi jokie amžiaus, lyties, tautybės ar profesionalumo apribojimai. Kūrėjų fantazija nebus ribojama ir ypatingais techniniais reikalavimais – filmas gali būti nufilmuotas net mobiliuoju telefonu.

Sekdami pernai metų patirtimi, organizatoriai nenustatė griežtos festivalio temos. „Pirmajame festivalyje buvo netikėtai daug stiprios animacijos, video meno, kompiuterinės grafikos darbų. Negalėjome nuspėti, po kokia rubrika ir iš kokio žanro sulauksime kūrybiškumo pliūpsnio. Todėl pasiliekame ties jau suformuota nuostata, kad autoriai gali kurti filmus, kuriuos visada norėjo sukurti,” – neslėpė „Pravdos” redaktorius Kristupas Sabolius.

Šiais metais kūrėjų bus prašoma iš anksto pasirašyti sutartį, kuri leis „Vienos minutės” rengėjams nedelsiant išleisti vienos minutės filmų DVD. Iškilus teisiniams nesklandumams, to iki šiol nepavyko padaryti su pernai metų medžiaga. Beje, kadangi kūrėjams netaikomi profesionalumo reikalavimai, geriausius šių metų darbus atrinkinės ir santykinai neprofesionali vertinimo komisija. Ją sudarys žinomi ir savita nuomone išsiskiriantys kultūros personažai.

Festivalio pradžia numatoma kovo 17 d. „Forum cinemas” kino centruose. „Pravda viena minutė” truks ne mažiau nei savaitę. Trumpųjų filmų bus laukiama iki vasario 1 d. adresu p.d. 2807, „Pravda viena minutė”, LT-01008, Vilnius, Lietuva.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.