Prezidentas įteikė apdovanojimus į Lietuvą grįžusiems Goro provincijos Afganistane atkūrimo grupės kariams

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus įteikė apdovanojimus Goro provincijos Afganistane atkūrimo grupės kariams.

Už ištvermę ir atsidavimą didvyriškai ginant Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi Prezidentas V. Adamkus apdovanojo Krašto apsaugos ministerijos generalinį inspektorių brigados generolą Česlovą Jezerską.

Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi apdovanotas motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane vadas pulkininkas leitenantas Gintautas Zenkevičius.

Vyčio Kryžiaus ordino medaliu apdovanoti motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane Paramos kuopos Medicinos skyriaus karo medicinos gydytojas chirurgas majoras Gytis Dominaitis, motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane Mobiliojo ryšio ir stebėjimo grupės vadas kapitonas Robertas Jurgelaitis, motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane I-ojo motorizuotojo pėstininkų apsaugos būrio vadas vyresnysis leitenantas Mindaugas Matukonis, motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane Koordinacinės ryšio grupės Kabule ryšio karininkas Tarptautinių saugumo paramos pajėgų ISAF (angl. International Security Assistance Force) štabe majoras Sigitas Mundrys, motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane Štabo J3 karininkas kapitonas Vaidotas Šildauskas.

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 84 straipsnio 15 punktu, Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 55 straipsnio 2 dalimi ir atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro teikimą Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus suteikė pulkininko laipsnį Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabo viršininko pavaduotojui planavimui ir integracijai pulkininkui leitenantui Valdui Kiveriui, Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų vadui pulkininkui leitenantui Antanui Plieskui, Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane vadui pulkininkui leitenantui Gintautui Zenkevičiui.

„<...> labiausiai džiaugiuosi, kad visi kariai grįžo gyvi ir sveiki. Kad kompetencija, drausmė bei profesionalumas maksimaliai užtikrino ir Jūsų saugumą, ir sėkmingą Jums patikėtų operacijų eigą. Manau, kad tai – ir atsakymas į kartais keliamą klausimą, ar verta Lietuvai siųsti savo karius į tokias misijas, ar verta rizikuoti jaunų žmonių gyvybėmis ir likimais.

Noriu patvirtinti, kad Lietuvos kariuomenėje, kaip ir visoje piliečių bendruomenėje, žmogus, jo gyvybė – didžiausia, neįkainojama vertybė.”, – kreipdamasis į apdovanotuosius karininkus sakė Prezidentas.

Lietuvos Respublikos Prezidentūra

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.