Mane turi mylėti visada…

Tu, vyras, apie juos turėtum žinoti ir mėginti su jais kovoti.

Negalėdamas iki galo suvokti jį supančio pasaulio, žmogus prisigalvojo mitų. Jie kuriami iki šiol. O kaipgi kitaip? Kai ateitis neaiški, kai praeitis nieko nepamokė, realybę lengviausia pakeisti mitu. Žinom, jog moteris realybė apskritai mažai domina.

Iš tiesų apie ją reikia galvoti, būtina ją nuolat analizuoti.

Gerai, jei tu, vyras, tapai teigiamo mito herojumi! Pavyzdžiui: ,,Vyras – visko galva, visko šeimininkas. Jis gali eiti kur nori, daryti ką nori, elgtis kaip nori, svarbu, kad išlaikytų šeimą”.

Tačiau tokia laimė nusišypso ne kiekvienam. Daug dažniau tenka akis į akį susidurti su visai kitokiais mitais. Nors kai kuriuos iš jų tu turi žinoti ir mėginti su jais kovoti. Antraip tavęs laukia gana sunki dalia.

Panagrinėsime penkis pačius populiariausius moterų galvą apsėdusius mitus.

Amžinos meilės mitas

Moterų mitas: ,,Mane turi mylėti visada, netgi jei aš elgiuosi ir rengiuosi visai nerūpestingai”.

Šis mitas gali pasireikšti, kai tik pradedi asistuoti merginai. Tačiau plačiausiai jo žiedai išsiskleidžia, kai į pasus įspaudžiamas ilgai lauktas antspaudas. Jei jau tikslas pasiektas, jungtuvės įvykusios, atėjo laikas ir atsipalaiduoti. Paprastai šio mito apsėstos moterys pradeda mažiau rūpintis savo išvaizda nei anksčiau, kai reikėjo prisivilioti vaikiną, ima silpniau kontroliuoti emocijas ir įgeidžius, visiškai ignoruoti priešingos lyties interesus ir norus. Aišku, gali jai papriekaištauti. Tarkim:

– Pažiūrėk, žmonel, į save, juk atrodai kaip šlapia višta…

– Jei taip ir toliau tęsis, tapsime visiškai svetimi…

– Kodėl taip pasikeitei? Anksčiau buvai visai kitokia!..

Priekaištai priekaištais, bet, psichologų teigimu, vargu ar tai padės. Žmona tavęs paprasčiausiai nesiklausys. Gali atsitikti ir dar blogiau – ji ims ir supyks. Ak, jau tos moterys su savo išvaizda…

Taigi kol viskas nenuėjo per daug toli, sukaupk jėgas ir pamėgink plaukti prieš srovę. Antraip ,,meilės laivas” tikrai suduš į ,,buities skardžius”. Svarbiausia tai, kad įkalbėti moterį atsisakyti mito galima tik, jei ji pati to norės. Moteris turi įsitikinti, koks neteisingas jos požiūris. O tu turi padėti jai tai padaryti.

Tiks metodas, kurį taikant dresuojami gyvūnai. Jei koks nors žvėrelis viską daro teisingai, jam duodama saldumynų. Tik žiūrėk, kad neperlenktum lazdos ir pats netaptum tuo dresuojamu žvėreliu. Dailioji lytis labai lengvai pripranta prie gero. Štai todėl situacija – ,,Šiandien tu puikiai atrodai ir aš tau nupirkau ,,Karvutės” rinkinį” – lengvai gali virsti situacija – ,,Aš pasidariau naują šukuoseną, o tu, velnio išpera, man nenupirkai naujų kailinių”.

Stebuklingos meilės mitas

Moterų mitas: ,,Meilė pati išsprendžia visas problemas. Svarbiausia – mylėti vienas kitą, o visa kita kaip nors išsispręs”.

Jis pasireiškia nuolatiniu siekiu materialius dalykus paversti nematerialiais. Pavyzdžiui: ,,Vietoj pusryčių – meilė, per pietus – meilė, vietoj vakarienės – meilė!” Tokį atsainų požiūrį į gyvybiškai svarbius reikalus galima pakeisti lengvai. Paprasčiausiai į jos siekius atsakykite tuo pačiu. Reikia pinigų? Štai tau bučinys į skruostą. Nori ilsėtis Kanaruose? Negi aistringos meilės naktis tau neatstos tropikų grožybių? Pamažu pusiausvyra tarp materialių ir nematerialių dalykų turėtų atsikurti.

Karalaitės varlės pavidalu mitas

Moterų mitas: ,,Glostyk mane, padaryk mane laimingą ir pamatysi, kokia aš gražuolė, kokia aš gerutė. Mielasis, aš nekart tau sakiau, kokia esu švelni, pažeidžiama, bet kol kas šito tau neparodžiau. Taip jau nutiko. Vis tiek mylėk mane ne pagal tai, kokia mano išorė, bet pagal tai, koks mano vidus”.

Moteris mąsto lygiai taip pat, kaip ta anekdoto varlė: ,,Aš šlapia ir šalta, nes blogai jaučiuosi. O šiaip esu balta ir puri”. Ir tuo šventai tiki.

Laikini sunkumai gali lydėti visą gyvenimą, o tau ir neteks išvysti tos ,,baltosios ir puriosios”. Atsakyk tuo pačiu. Jai teik, kad esi švelnus ir romantiškas, o tai, ką ji mato… na, dėl to kalta paprasčiausiai netinkamai krintanti ant tavęs šviesa…

,,Akis už akį” mitas

Moterų mitas: ,,Padarysiu, tau, mielasis, tiek pat bloga, kiek ir tu man padarei”.

Jis pasireiškia tuo, kad kruopščiai skaičiuojamos skriaudos ir stengiamasi atsakyti į kiekvieną jų. Paprasčiausias variantas – lygiosios. Tu man – į kaktą, aš tau – taip pat. Kartais sudaroma visa skriaudų skalė. Pagal balus. Tarkim, tu mane įžeidei 136 kartus, aš tau atsakiau taip: 29 + 63 + 42. Liko 2 balai, bent špygą tau parodysiu! Suprantama, kad visa tai vyksta stichiškai, nesąmoningai, todėl triukai su balais, abipusės skriaudos, keršijimas nieko gera neduoda, tik sukelia naujų rūpesčių. Viskas prasideda iš naujo, ir taip be galo, be krašto…

Pamėgink įrodyti savo moteriai, kad gyvenimas – ne aritmetika, o aukštoji matematika. Jis dažnai pateikia staigmenų.

Kartais moterys keičia savo gyvenimą. Tada reikia iš naujo pažinti savo žmoną, iš naujo ją užkariauti. Būk atidus: jei jau tavo moteris taip staigiai sugeba pasikeisti, tau gali ir nelikti vietos jos naujame gyvenime. Nors… Taip atsitinka nepaprastai retai.

Pikto likimo mitas

Moterų mitas: ,,Kodėl taip atsitiko būtent man? Juk, atrodo, šito aš tikrai neužsitarnavau…”

Pagrindinis moterų mitas. Nematydamos ateities perspektyvų, jos dažnai pradeda samprotauti: ,,Kas būtų buvę, jeigu būtų…” Jeigu… būtų neištekėjusi…, būtų ištekėjusi už kito…, jeigu nebūtų gimdžiusi vaiko…, jeigu būtų buvusi neištikima…, jeigu būtų buvusi ištikima ir t.t. Savaime suprantama, tada viskas būtų buvę daug geriau, gyvenimas tekėtų it pieno upė kisieliaus krantais. ,,Teisingai” pasielgusi moteris dabar būtų buvusi ne namų prižiūrėtoja, bet užjūrio karalienė…

Kas iš to? Dažniausiai viskas baigiasi priekaištais:

– Aš tau atidaviau geriausius gyvenimo metus, o tu…

Kad jaunystė ir taip būtų praėjusi, kad ir vyras atidavė žmonai visa, ką turėjo geriausia, kad gyvenimas ir taip bėga kaip bėgęs, nesvarbu – patenkinti mes juo ar ne, šie argumentai domėn neimami.

Galimas ir kitas daug nemalonesnis variantas. Kartais bandoma viską keisti. Pradėti gyvenimą iš naujo, susirasti meilužį ir išsiskirti su vyru, susirasti darbą, nusikirpti plikai, per dvi savaites vaikus išmokyti anglų kalbos. Jei tavo sutuoktinę apėmė tokia manija, lauk blogiausio: galbūt bus pradėtas remontuoti butas, pakis žmonos plaukų spalva, atsiras naujų abiejų lyčių pažįstamų ir pan. Beje, tai truks neilgai. Psichologai sako, kad aistra keisti viską šiame gyvenime greitai atsiranda, greitai ir išnyksta. Energija plyksteli žaibu ir išsisklaido erdvės platybėse. Lygiai kaip ir jau nugyventi metai. Tereikia pakentėti ir palaukti
Aurelijus Eriksonas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Mane turi mylėti visada…"

  1. INA

    LABAI NIŪRU. „TIKRIAUSIAI VISOS MOTERYS TOKIOS? VARGŠIALIAI VYRAI.”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.