Šou pagal Holivudo premjerų scenarijų

Didžiausio Kauno kino teatro atidaryme netrūko nei Lietuvos garsenybių, nei įdomių pramogų, nei gerų filmų

Trūksta tik raudono kilimo – matyt, pagalvojo ne vienas, Kauno kino teatro „Cinamon” atidarymo iškilmes lyginęs su Holivudo filmų premjeriniais seansais. Į juos paprastai susirenka daugelis Los Andželo garsenybių, paskui jas – ir paparacai bei autografų medžiotojai. Kino teatrų holuose gali sutikti ne vieną filmo personažą ir vaišintis geriausiais gėrimais bei patiekalais.

Visa tai buvo ir Kaune, tiesa, į filmo premjerą neatvyko visame pasaulyje garsūs tą vakarą parodytos juostos „Haris Poteris ir Ugnies taurė” aktoriai. Užtat svečiams buvo pasiūlyta apsirengti burtininkų kostiumais bei tapti čia pat filmuojamos kino juostos aktoriais.

Siautėsi skraistes ir gėrė degtinę

„Titanikas”, „Dvylika kėdžių” ir „Kung Fu” – šios trys gerai žinomos juostos buvo rodomos trijose pagrindinėse salėse. Kinomanus ir kviestines garsenybes viliojo ne tik filmai, bet ir atgiję kino klasika tapusių juostų herojai.

Ostapas Benderis taisyklinga rusų kalba visus kvietė pasivaišinti kaimyninės šalies tradiciniais patiekalais ir, žinoma, gėrimu. „Visi privalo išgerti”, – kiekvieną bandė įtikinti rusų filmo herojus. Tiesą sakant, jam gerai sekėsi. Matyt, daugelis lietuvių degtinę taip pat laiko nacionaline „vertybe”. Daugelis svečių mielai ragavo ir raudonos pupelių mišrainės bei riebių rusiškų lašinių.

Kol vieni vaišinosi ir dar kartą žiūrėjo legendinių filmų kadrus, kiti vis dar būriavosi kino teatro prieigose. Daugelis norėjo gauti specialius kostiumus – skraistę ir burtininko kepuraitę. „Mielai skraistes siaučiasi ir vaikai, ir suaugusieji”, – vos spėjo rūbus atrinkti viena šventės rengėjų. Daugelis tą vakarą rankose laikė ir burtų lazdeles. „Nors kartą gyvenime patikėsiu stebuklais”, – savo vyrui meiliai sakė pusamžė moteris.

Netyčia pavogė kostiumus

Meilės ir jausmų netrūko kitoje salėje, kurioje visus svečius pasitiko žymiausi dvidešimtojo amžiaus pradžios įsimylėjėliai. Žinoma, buvo ir šampano, ir žvakių, ir lengvų užkandžių. „Titaniką” galiu žiūrėti daugybę kartų, nesvarbu, kad neužgesintos kino salės šviesos, kiekvieną jo sceną žinau atmintinai”, – ir šį kartą ašaras sunkiai sulaikė paauglė.

Ne ašarotomis, o profesionalo akimis po naująsias kino sales žvalgėsi režisierius Linas Ryškus. „Kaunas turi tikrai puikų kino teatrą: nepriekaištingas garsas, patogios kėdės, geri ekranai”, – privalumus vardijo režisierius ir žvilgsnį nukreipė į kino teatro hole šventinę programą pradėjusį aktorių Ramūną Rudoką.

Daugelio renginių vedėjas sugebėjo užvesti ir Kauno publiką, ypač vaikus, kurie mielai lipo ant scenos ir atsakinėjo į klausimus iš to vakaro premjeros „Haris Poteris ir Ugnies taurė”. „Matau, kad tapote tikru burtininku”, – daugelį nuo scenos palydėdavo R.Rudokas.

Reginiu nesimėgavo patys šventės organizatoriai. Kodėl? „Kai kurie svečiai ėmė skirstytis, bet tai ne didžiausia bėda. Daugelis jų namo išėjo su mūsų kostiumais. Juos išnuomojome, neturėsime ką grąžinti”, – jaudinosi viena šventės rengėjų Ilma. Jau po kelių minučių ji lakstė po didžiulį prekybos centrą ir gaudė svetimus daiktus pasisavinusius garsius Kauno žmones.

Policijos neprireikė, bet Rytų kovos menų žinovai čia kaip niekada tiko. Nors rytiečius vaidinę aktoriai turėjo užiminėti vienoje salėje susirinkusius svečius, tačiau dalis jų taip pat buvo pasitelkti svečiams priminti, kad kostiumus reikia grąžinti.

Seansą nutraukė techninės kliūtys

Daugelis susirinkusiųjų tą vakarą kantriai laukė žadėtosios premjeros. Apie devintą valandą vakaro, kai pagrindiniai juostos fanai ėmė snūduriuoti (rytoj į mokyklą), prasidėjo žadėtasis seansas. Beje, „Haris Poteris ir Ugnies taurė” Kaune buvo parodytas diena anksčiau nei visoje Lietuvoje.

Gal dėl to nepavyko išvengti nesklandumų, žiūrovams įdėmiai stebint, ar Haris Poteris gaus pakvietimą dalyvauti didžiosiose varžybose (aplink jas ir sukasi visas filmo siužetas), didžiajame ekrane staiga dingo vaizdas ir garsas. Dalis kantriai laukė, kol bus pašalintos techninės kliūtys, kiti švilpė, laidė kandžias replikas ar išėjo namo, juostą tikėdamiesi pažiūrėti jau kitą dieną.

Bet tai padaryti buvo gana sunku – savaitgalį daugiau nei 3 tūkstančiai kauniečių naujojo „Cinamon” kino teatro salėse žiūrėjo ketvirtąją populiaraus filmo apie jaunąjį burtininką dalį „Haris Poteris ir Ugnies taurė”.

„Didžiausioje salėje rodėme 8 šio filmo seansus, į 6 iš jų buvo parduoti visi bilietai, o prie kasų rikiavosi eilės žmonių – sakė „Cinamon” kino centrą valdančios bendrovės „Baltic Multiplex Ventures” generalinis direktorius Krisas Lau. – Pirmojo savaitgalio rezultatai rodo, kad kauniečiai yra pasiilgę kokybiškų pramogų ir po ilgos pertraukos vėl atranda populiariausią pasaulyje laisvalaikio leidimo formą – kiną”.

Remigijus Jurgelaitis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.