VTEK vadovas A. Meškauskas nutarė atsistatydinti

Į skandalą patekęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovas Algirdas Meškauskas nutarė atsistatydinti.

Tai Eltai patvirtino Seimo Pirmininko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas. „Penktadienį jis paskambino Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui ir pranešė, kad atsistatydina”, – sakė A. Žilinskas.

Anot jo, VTEK vadovas pirmadienį ketina įteikti atsistatydinimo pareiškimą Seimo Pirmininko sekretoriatui. A. Žilinsko duomenimis, A. Meškauskas ketina prašyti atleisti jį iš pareigų nuo gruodžio 31 dienos.

Seimo Pirmininko atstovas spaudai neatmetė galimybės, kad atsistatydinti VTEK vadovą paskatino ir penktadieninė A. Paulausko kalba per Lietuvos radiją.

Parlamento vadovas sakė, kad Seimas, sulaukęs galutinių teisėsaugos institucijų išvadų dėl A. Meškausko, turės spręsti, ar jis gali toliau eiti šias pareigas.

„Tai yra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas, kuris vertina kitų žmonių, pareigūnų, politikų etiką. Aš manau, kad šitą istoriją labai sunku bus palikti taip, kaip buvo, nes, matyt, Seimas turės apsispręsti, ar visos tos istorijos pagarsinimas, jos sprendimo būdai ir pagaliau dar gauti galutiniai atsakymai dėl viešųjų pirkimų leidžia jam toliau užimti tas pareigas”, – penktadienį Lietuvos radijui sakė A. Paulauskas.

Anot jo, Seimas jį skiria, ir Seimas vertina, ar jis toliau gali dirbti tą darbą, atsižvelgdamas į visą sukeltą skandalą.

A. Paulauskas taip pat mano, kad dar reikėtų sulaukti galutinių išvadų dėl VTEK vadovo A. Meškausko veiklos.

Seimo Pirmininkas sakė jau gavęs iš prokuratūros atsakymą, kuriame rašoma, kad A. Meškauskui arba kitiems komisijos nariams jokie įtarimai nėra pareikšti ir pagrindo kreiptis dėl jo nušalinimo prokuratūra neturi.

Pasak A. Paulausko, rašte taip pat sakoma, kad yra abejonių dėl viešųjų pirkimų, ar tie pirkimai buvo vykdomi nepažeidžiant įstatymų, tačiau dar nėra tyrimo rezultatų, atsakymų iš kontroliuojančių institucijų taip pat negauta.

„Mums reikia sulaukti galutinių išvadų, nes šitas raštas, kurį šiandien gavau, yra tik tarpinis, tik praneša apie baudžiamojo persekiojimo rezultatus, tačiau iš karto kelia abejones dėl kitų įstatymų vykdymo, ar jie nebuvo pažeisti”, – sakė A. Paulauskas.

ELTA primena, kad gruodžio 6 d. Seimo Pirmininkas A. Paulauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas suteikti Seimui visą informaciją apie žiniasklaidoje skelbiamus įtarimus dėl VTEK veiklos skaidrumo. Jeigu įtarimai pasitvirtintų, Seimo Pirmininkas siūlė spręsti VTEK vadovo A. Meškausko ir kitų jos narių atsakomybės klausimą.

Žiniasklaidos teigimu, VTEK užklupo dar neregėtas skandalas – valdininkų ir politikų likimus lemiantys etikos sargai patys atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) taikiklyje. Žiniasklaidos duomenimis, tyrimo epicentre – už dideles sumas iš šios komisijos biudžeto įrengta nauja elektroninė duomenų bazė, kurią įrengė su VTEK vadovo A. Meškausko bičiuliais susijusi bendrovė.

2005-12-09 12:09

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.