Vaikai ir suaugusieji bus gydomi po vienu stogu

Nuo sausio 1-osios prie Klaipėdos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) esanti Vaikų poliklinika persikels į pagrindinį korpusą.

PSPC vyriausioji gydytoja Loreta Jankauskienė „Vakarų ekspresui” aiškino, kad pediatrai palaipsniui persikels į naujas patalpas. Vaikų poliklinika bus įkurta pagrindinio korpuso 3-iajame aukšte.

Pastate, kuriame tebėra įsikūrusi Vaikų poliklinika, liks Ankstyvosios korekcijos centras ir Reabilitacijos centras, kuriame vaikams taikomos vandens procedūros.

Pasidomėjus, kodėl PSPC priestate daug metų funkcionuojančią Vaikų polikliniką nuspręsta perkelti į pagrindinį korpusą, L. Jankauskienė paaiškino: „Greta mūsų įstaigos besikuriant privatiems sveikatos priežiūros centrams, netekome dalies darbuotojų.

Kita priežastis – neracionalu iš Klaipėdos savivaldybės nuomotis patalpas Vaikų poliklinikai, kai laisvos vietos turime pagrindiniame centro korpuse.”

Dėl PSPC vykstančių pertvarkų redakcija sulaukė klaipėdiečių skambučių, teigiančių, jog iš darbo neva yra atleidžiami ne tik pagalbiniai darbuotojai, bet ir medikai.

Vakar kalbinta L. Jankauskienė tai kategoriškai neigė: „Iš darbo nebus atleistas nė vienas medikas, juo labiau gydytojas. Priešingai, mes laukiame norinčių pas mus ateiti dirbti šeimos gydytojų ir pediatrų.”

Vyr. gydytojos teigimu, perkėlus Vaikų polikliniką į pagrindinį korpusą, bus atsisakyta tik vienos valytojos etato.

Jūratė Mazajeva

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.