Rusijos „mesijas” pelnosi ir iš mirštančių lietuvių

Naujuoju Jėzumi Kristumi apsišaukusio ruso Grigorijaus Grabovojaus, šioje šalyje itin išgarsėjusio ciniškais pažadais už didelius pinigus prikelti iš numirusiųjų Beslano tragedijos aukas, mokymas vis populiarėja ir Lietuvoje.

Maža to. Tikėdamiesi stebuklo lietuvaičiai važiuoja į Rusiją ir savo noru atiduoda sunkiai uždirbtus ar net pasiskolintus tūkstančius – už pažadą pasveikti nuo AIDS ar ketvirtosios stadijos vėžio.

Vietoj pagalbos – diskas

Beveik prieš metus, sausio pabaigoje, pas G. Grabovojų, tikėdamasi stebuklo, išvyko vėžiu serganti klaipėdietė. Vaikščioti ji nepajėgė, kamavo kaulų skausmas, tad moterį palydovai gabeno sėdinčią invalido vežimėlyje.

„Pažįstama moteris mamą įtikino, jog G. Grabovojus jai gali padėti, – pasakojo anonimu panoręs išlikti klaipėdietis. – Sakė, sunku pas jį pakliūti, nors mes be vargo buvom priregistruoti. Kad būtume priimti, turėjome į nurodytą banko sąskaitą pervesti 1000 eurų. Su vargais nukakome į kontorą, įsikūrusią vienoje centrinių Maskvos gatvių. Nustebino tai, kad vietoje žadėtos „gydančios auros” pasitiko būrys griežtų apsaugos darbuotojų, o visų mūsų pavardės buvo užrašytos žurnale. Vidun buvome įleisti tik tada, kai parodėme banko kvitą, jog pinigai iš tikrųjų sumokėti, – jiems tai buvo svarbiausias dokumentas.

G. Grabovojaus jau laukė apie 15 žmonių, sėdėdami tvankiame kambaryje susispaudę ant kietų kėdžių. Antras nemalonus netikėtumas – „mesijas” vėlavo. Užuot atėjęs 14 valandą, kaip buvo mums pasakyta, sulaukėme jo tik apie 18 valandą. Maža to, nei G. Grabovojaus padėjėjai, nei jis pats nesuprato, kaip blogai jaučiasi mama – iškankinta sunkios kelionės, skausmo bei organizmą alinančios ligos, ji nebegalėjo išsėdėti, o atsigulti ten nebuvo kur. Nors kiti atvykusieji atrodė daug sveikesni, G. Grabovojaus padėjėjas elgėsi arogantiškai ir tik po ilgų ginčų sutiko, kad mama dėl blogos būklės pas ekstrasensą pakliūtų pirmoji.

Susitikimas su G. Grabovojum truko tik pusvalandį. Pagalbos, kurios tikėjomės, mama negavo. Jis negydė – tik įtikinėjo, kad reikia juo besąlygiškai tikėti, ir davė neva jo energijos įkrautus diskus, gydančiai veikiančius, pasak jo, 10 ar 15 metrų spinduliu. Susitikimo metu jis telefonu kažkam pasakojo, esą radęs gedimą atominėje elektrinėje ir mintimis jį pataisęs. Įdomiausia, kad tą patį girdėjau iš kito žmogaus. Akivaizdu, tai daroma siekiant tik palaikyti visa galinčio įvaizdį.

Po kelionės mama šiek tiek buvo įgijusi optimizmo, bet būklė nepagerėjo. Po dviejų savaičių ji atgulė ir nepraėjus nė dviem mėnesiams užgeso.”

Per dieną – tūkstančiai eurų

Kitas moterį į Maskvą lydėjęs klaipėdietis Tomas pas Grabovojų įleistas nebuvo. Užtat jis turėjo progos pasidairyti laukiamajame, paklausyti ten visąlaik leidžiamų G. Grabovojaus paskaitų įrašų. „Tai, ką mačiau, yra apgavystė įžūliu veidu. Įžūliu tam, kad žmonės patikėtų. Kalba G. Grabovojus ilgai, bet nepasako nieko, jo mintys nenuoseklios, pilsto iš tuščio į kiaurą. Kalba abstrakčius dalykus ir nesąmones”, – pastebėjo Tomas.

Be to, jis turėjo progą pamatyti, kaip puikiai veikia žmonių verbavimo tinklas. G. Grabovojaus kontoroje prie lietuvaičių prieidavę žmonės pasakojo, kaip jiems ar jų artimiesiems stebuklingai padėjęs G. Grabovojaus „gydymas”.

„O kai dėl itin prastos ligonės būklės prašėmės įleidžiami be eilės, vis akcentavo: „Kas jūs tokie esat, kad be eilės įleistume? Vakar pas mus iš Amerikos ir Australijos buvo…”

Tomas paskaičiavo, kad per dieną vien už ligonių „gydymą” G. Grabovojaus kontora gauna apie 15 tūkst. eurų – juk kiekvienas jų sumoka po tūkstantį…

Ragino atvykti karščiuojantį

Pavasarį amžino poilsio atgulė ir keturiasdešimtmečio nesulaukęs klaipėdietis Vladas. Bene prieš 10 metų jam buvo diagnozuotas ŽIV. Vyriškis tvirtai laikėsi – užsiiminėjo joga, meditavo, domėjosi dvasiniais mokymais. Tačiau pastaraisiais metais virusas sukėlė AIDS ir organizmas ėmė silpti.

Jo geriausias draugas Arūnas prisimena, kaip prieš metus, žiemą, Vladas užsispyrė važiuoti į Maskvą, pas G. Grabovojų. Sakė, reikia turėti bene 4 tūkst. litų, ir pasiskolino iš jo trūkstamus 3 tūkstančius.

Prieš pat kelionę Vladas susirgo plaučių uždegimu, sukarščiavo. Arūno atkalbinėjamas nevažiuoti, palaukti, kol temperatūra nukris, – nesidavė. Paskambino į Maskvą, į „ekstrasenso” biurą, klausė, gal geriau atidėti kelionę. Biuro darbuotojas paragino važiuoti nepaisant 39 laipsnius siekusios temperatūros, žadėjo: „Grabovojus tikrai išgydys”.

Prisakė besąlygiškai tikėti

Grįžęs Vladas draugui pasakojo, jog G. Grabovojus jam pasakęs: viskas tau bus gerai, bet išgyti turėsi pats. Jis nurodęs du vardus, kuriems Vladas turįs siųsti energiją, jo vardą žadėjęs pasakyti kitiems ligoniams – šie energiją siųsią jam.

Be kita ko, ekstrasensas prisakė besąlygiškai juo tikėti, nes jei atsirasianti kokia abejonė – būsią blogiau. Gal dėl to Vladas grįžęs prašė draugą negalvoti ir nekalbėti apie Grabovojų nieko bloga – kitaip pakenksiąs jam.

Tačiau stebuklas neįvyko. Nepaisant optimizmo ir tikėjimo, Vladas kas dieną vis labiau silpo. Po mėnesio jis mirė.

Gąsdina

Susidomėjusiųjų G. Grabovojaus mokymu Klaipėdoje netrūksta.

Rusų knygyno Klaipėdoje pardavėjos Irinos pastebėjimu, G. Grabovojus – populiariausias autorius. Jo knygos, seminarų vaizdo ir garso įrašai – labiausiai perkama produkcija.

Klubo „Kelias į save” vadovas Arūnas Jonuškis, važinėdamas po Lietuvą, sakė sutikęs daug Grabovojaus pasekėjų arba bent jau besidominčių jo mokymu. „Pastebėjau, kad tie žmonės nepaprastai juo tiki, daug apie jį šneka. Kartą, kai pradėjau jų mokytoją kritikuoti, pagąsdino, jog man bus blogai. Žmonės labai nori turėti mesiją.”

Panašiai – „kad tik nebūtų blogai” – korespondentę pagąsdino pora G. Grabovojaus mokymą studijuojančių pašnekovių. Viena jų pasakojo, jog pati susitikusi su G. Grabovojum, per jį patyrusi aiškiaregystės apraiškų. Paklausta, ar tikinti, jog jis prikelia iš numirusių, sakė: „Bet juk tikrai yra tokių žmonių”, nors tuoj prisipažino, kad pati jų nė vieno nemačiusi, nepažįstanti.

Mokymo perprasti neįmanoma

Bioenergetikas technikos mokslų daktaras kaunietis Algirdas Jonas Dainauskas „Vakarų ekspresui” prisipažino, jog G. Grabovojaus mokymą naudoja gydydamas į jį besikreipiančius pacientus ir net praplėtęs šio mokymo galimybes. Tam naudojąs ruso kiekvienai ligai duotas skirtingas skaičių kombinacijas. Skaičiai, sakė, žmogaus energoinformacines struktūras, kurios sukelia ligas, veikią net tuomet, kai priklijuoti prie kūno. Į klausimą, ar padeda, sakė: „kalbos nėra”.

Bioenergetikas, dusyk pats bendravęs su G. Grabovojum, tikina, jog matęs krūvą jo patentų, įsitikinęs, jog jis yra daugelio akademijų akademikas, ne vienos srities mokslų daktaras, skaitąs paskaitas ministerijose.

„Jis didelis aiškiaregys”, – sakė A. J. Dainauskas. Į klausimą, ar pats tai patyręs, atsakė: „Kam man? Aš mačiau šimtus dokumentų, tai patvirtinančių.”

Bioenergetiko žodžiais, G. Grabovojaus mokymas esąs „labai galingas, platus, išsamus ir labai gilus, naujas pasaulio pažinimo istorijoje”. Ar perprato tą mokymą iki galo? „Iki galo neįmanoma jo perprasti”, – sakė, mat „mesijas” esąs prastas pedagogas, sudėtingai dėstąs mintis.

Naujasis Kristus?

Pone, Dainauskai, o ką manote apie G. Grabovojaus pasiskelbimą naujuoju Kristum?

Ar tai tiesa, ar netiesa, niekas negali pasakyti. Jėzus buvo nukryžiuotas už savo mokymą. Nežinia, kaip bus po tūkstančio metų.

Bet juk Kristus neėmė pinigų už savo mokymą ir gydymą…

Labai primityviai duodat klausimą. Ar daug buvo tada pinigų, ar žinom, kokie buvo santykiai tarp žmonių? Pinigai buvo pas fariziejus, pas paprastus žmones jų nebuvo. Paimkit medikus, kurie turi monopolį sveikatoj. Kiek jie ima pinigų – neklausiat, o jiems duoda. O čia žmogus daro tą patį, tik kitais metodais, jis dirba, jam reikia išgyvent.

Bet jei paimdamas po keletą tūkstančių niekuo nepadeda…

Ar medikai visus išgelbsti? Kiek aš žinau iš konkrečių pavyzdžių – už operaciją į rankas reikia duoti 4 tūkst. litų. Žmogus numirė – niekas pinigų negrąžina.

Ar realu prikelti žmogų iš numirusiųjų?

Manau, kad galima. Istorijoj yra tokių faktų.

Ar daug jo pasekėjų Lietuvoje?

Labai daug kas domisi. Žmonės tikisi stebuklo.

Tačiau kitas bioenergetikas – Arūnas Varanavičius, paklaustas, kaip vertina G. Grabovojaus kalbas apie savo dieviškumą, suabejojo šio žmogaus sveiku protu.

„Šventajame Rašte parašyta, jog atėjus Kristui niekas juo nesuabejos, o šiuo atveju vieni tiki, kiti abejoja. Aš netikiu. Ar galima prikelti iš numirusiųjų? Žiūrint kokiu momentu, kaip numiręs, kiek laiko, iš klinikinės mirties grįžti galima, bet taip, kaip darė Kristus, gali tik Dievas”, – svarstė A. Varanavičius.

Antikristas?

Astrologės Violetos Liaugminienės žvilgsniu, G. Grabovojaus kosmograma aiškiai liudija, jog šį žmogų valdo labai stiprios griaunančios, destruktyvios energijos, tamsos pasaulis, jis atstovauja juodajai magijai. Kita vertus, „už tokius didelius pinigus niekas nuo Dievo nekalba”.

„Kaip jūs su tuo žmogum susijus?” – su nerimu balse paklausė parapsichologas Kęstutis Dubickas, prieš komentuodamas numerologijos aspektu išanalizuotą G. Grabovojaus gimimo datą – kieno ši data, jis nežinojo.

Nuramintas, kad nesusijusi niekaip, jis lengviau atsiduso ir paaiškino: „Trys šešetukai. Tai karminis vampyras. Šėtono ženklas. Juodoji magija. Stengiasi energijas pajungti savo naudai. Maža to – keturi vienetai rodo esant stiprų lyderį, niekam nenuolaidžiaujantį, pavaldų nuotaikoms. Ketvertukai byloja apie neišsemiamus energetinius resursus.”

Sužinojęs, jog pateikė G. Grabovojaus charakteristiką, K. Dubickas nenustebo: „Antikristas irgi gali priimti Kristaus vardą, kad pritrauktų pasekėjus, o paskui parodytų savo tikruosius nagelius. Beje, mačiau laidą, kurioje jis kalbėjo apie gydymą su skaičių pagalba. G. Grabovojus pasakė vieną kombinaciją, o po kurio laiko, kai korespondentai jo perklausė, pakartojo visai kitą. Taigi esmė čia – ne skaičiai. Kita vertus, jei jis Kristus – kam jam reikalingi tie pinigai? Kam Dievui pinigai?”

Demaskuoja

Pasak rusų žiniasklaidos, 42-ejų metų G. Grabovojus dar 1996 metais pasiskelbė galįs grąžinti žmogui gyvybę net po jo biologinės mirties ir tai jau nesyk padaręs. Tačiau nė vienas „prikeltasis” į šeimą negrįžęs. 2000-aisiais vyriškis pareiškė esąs antrąsyk įsikūnijęs Jėzus Kristus, vėliau – įkūnijąs net dieviškąją trejybę. Ne per seniausiai įkūrė politinę jo idėjas skleidžiančią partiją „DRUGG” ir pranešė 2008-aisias tapsiąs Rusijos prezidentu.

Vieni G. Grabovojų dievina ir aukština, aklai tikėdami jo galia įžvelgti ir pakeisti ateities įvykius, pagydyti neišgydomus, atauginti sunykusius organus, neatpažįstamai atjauninti organizmą. Už galimybę paklausyti jo paskaitos rusai moka net 1500 – 2000 rublių. Kiti laiko šarlatanu, pamišėliu ir sukčiumi, kurio vieta psichiatrijos ligoninėje arba kalėjime.

Rusijos spaudoje bei internete gausu straipsnių, demaskuojančių apsišaukėlį – jo garbės vardai, apdovanojimai ir diplomai esą nupirkti, jo vardu leidžiamos knygos kito žmogaus rašytos, laidose, prisistatydami prikeltais iš numirusiųjų, jį gina aktoriai. Viskas fiktyvu. O žurnalistams prikelti iš numirusiųjų pateikus fotorobotus – sektos apsišaukėliai ir pats „mesijas” už didžiules sumas noriai to imasi.

Aprašytas net atvejis, kaip viena iš G. Grabovojaus mokinių nedvejodama „iš numirusiųjų prikėlė” net patį G. Grabovojų – jai buvo pateikta kiek pakoreguota šio žmogaus nuotrauka…

Genovaitė Privedienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

8 atsiliepimai į "Rusijos „mesijas” pelnosi ir iš mirštančių lietuvių"

  1. mama

    jis didziausias melagis, jis ne mesijas, o pats liucipieris

  2. kandis

    Jis tik naudojasi tais kvailialiais kurie nori jam atiduoti savo piningus.O jei duoda ko neimti 😛

  3. aaa

    Man idomus tas zmogus,o tu „kandie” taip pat idomus,jeil ietuviu paprasciausios gramatikos nemoki ir rasai su klaidomis. Eik i pradine klase ir ir ten paantrameciaves nebusi kaip tu rasai kvail i a lis.

  4. Aukse

    Vargšė žurnalistė labai nori apie nuostabiausią žmogų pasaulyje Grabovojų parašyti,bet nei vienos Jo knygos nei vienos Jo paskaitos nei skaitė nei girdėjo.Jo seminarai apie Dievą,Sielą,Dvasią,Kosmosą.Žmogų ir t.t 5500valandų Daug netiesos apie jį rašo.Neklaidinkite žmonių.

  5. to aaa

    o kur Tamstai mokytis?Klaidų nė kiek ne mažiau padarėte

  6. Edmundas

    Sveiki,
    Rusijos teismas Grabovoju nuteise 11 metu kaleti..priejo liepto gala

  7. Sigutė

    Paskaičius šį straipsnį susidaro tokia nuomonė, kad šiandien nėra nieko švento žemėje. Jeigu šiandien ateitų tas pats Dievas kuris buvo prieš du tukstančius metų, kiekvienas savęs paklauskite ar aš patikėčiau tuo, ar tai neparodo ant kiek susirgo mūsų visuomenė kad mato kiekviename žmoguje antikristą.Šventame rašte parašyta neiškok Dievo kažkur jis manyje , mano tikėjime, mano meilėje. Dievas žmonijai davė Ateities žmogų G.GRABOVOJŲ kuris atnešė tikras žinias ir technologijas nuo Dievo kuriomis šiandien gali sau padėti 100% idėjus tikėjimą meilę ir pagarbą sau,norą būti laimingu. Žmogus iš apmaudo kad kitas išgijo ir padėjo sau o aš toks turtingas ir protingas negaliu sau padėti kelia neapykantos ir pavydo scenas skaičiuodamas svetimus pinigus, kad kitas tai gali tiek gauti o aš ne ir čia už pinigus nenupirksi ir kyšio nėra kam duoti, tai tokiu atveju išniekinsiu taip kad ir kitas nepasinaudotų. Nors tai ir labai sunku ir skaudu bus visą tai girdėti vistik reikės patikėti, kad GRIGORIJUS GRABOVOJUS ANTRASIS KRISTAUS ATĖJIMAS Į ŽEME ir išsigelbės tie kurie supras ir atsivers šiom žiniom priims jas kaip išsigelbėjimą savęs savo vaikų kurie nebeatlaiko mūsų užkrauto skausmo.

  8. sigute

    Grabovojaus Mokslas adresu: http://www.harmonija.eforum.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.