Narkotikų prekeivius išdavė pokalbis bare

Kaune prieš teismą vakar stojo itin dideliais kvaišalų kiekiais prekiavę vyrai. Juos demaskavo meistriškai vaidinęs banditą Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas.

Teismas ilgai neužtruks, prekeiviai sės už grotų. Tačiau nedaugelis susimąsto, kiek laiko ir darbo įdėta, kad nusikaltėliai būtų demaskuoti.

„Ekstra žinioms” pavyko sužinoti, kaip buvo rengiama operacija, kurią lydėjo sėkmė.

Reginys – miesto centre

Liepos mėnesį kauniečiai pačiame miesto centre galėjo išvysti efektingą vaizdą. Pietų metu Laisvės alėjoje keli asmenys sučiupo automobilyje sėdėjusius du jaunus vyrus, jų rankas surakino antrankiais ir parvertė ant žemės.

Netrukus pabiro nemenkas pluoštas 50 ir 200 litų banknotų. Tuo metu šalia automobilio stovėjusi mergina pasileido bėgti. Stebimi nustėrusių kauniečių ginkluoti persekiotojai puolė ją vytis per žmonių minią.

Mažai kas žino, jog kauniečius sukrėtęs reginys – Lietuvos kriminalinės policijos biuro itin kruopščiai rengtos operacijos finalas. Jos metu sulaikyti trys narkotikų prekeiviai, o pagrindinį vaidmenį vaidino kvaišalų prekeiviu apsimetęs policijos pareigūnas.

Atsitiktinė pažintis klube

Sudėtinga policijos operacijos pradžia buvo netikėta slaptai dirbusio kriminalisto pažintis su nusikaltėlių pasaulio atstovu.

Pavasarį naktiniame klube „Metelica” Vilniuje Algiu prisistatęs vyras slaptam policijos darbuotojui po trumpos pažinties pasigyrė pažįstantis stambiais narkotikų kiekiais prekiaujantį Rytį iš Kauno, galintis gauti kvaišalų.

Egidijumi pasivadinęs operatyvininkas iš pradžių kiek abejojo naujo pažįstamo pasakojimu, nes manė, kad jis tik giriasi. Vis dėlto pareigūnas juokais užsiminė ketinantis įsigyti 50 gramų amfetamino ir 20 ekstazio tablečių.

Vieną balandžio dieną pareigūnui Algis iš tiesų paskambino ir paklausė, ar dar tebedomina reikalai. Apie pokalbį tuojau pat buvo informuoti policijos vadovai, nuspręsta nedelsiant veikti. Policininkui suteiktas operatyvinis „Egidijaus” slapyvardis, sankcionuotas nusikalstamos veikos modelis – slaptam agentui leista įsigyti kvaišalų.

Kitą dieną Algis su policijos agentu susitiko Vilniuje, abu atvyko į Kauną. Vieno prekybos centro aikštelėje jų jau laukė jaunas vyras. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 24 metų Rytis Keliauskas. Algis policijos agentą su juo supažindino, pasakė, kad tai yra jo pažįstamas narkotikų prekeivis.

Siūlė pirkti vis daugiau

Pirmojo pasimatymo metu operatyvininkas iš R.Keliausko įsigijo 50 ekstazio tablečių ir 50 gramų amfetamino. Už kvaišalus jis sumokėjo 520 litų.

„R.Keliauskas pasakojo, kad kaip tarpininkas prekiauja amfetaminu, ekstaziu, kokainu, gali gauti heroino. Nuo 1 gramo amfetamino neva uždirba po 1 litą. Man jis pasiūlė ateityje pirkti ne mažiau kaip 100 gramų amfetamino, sakė galintis gauti net kilogramą”, – pasakojo operacijoje dalyvavęs pareigūnas.

Po sėkmingo sandorio su policijos agentu R.Keliauskas naujojo kliento nepaliko ramybėje, nuolat skambinėjo, klausė, ar nereikia didesnio kvaišalų kiekio. Po ilgų derybų pareigūnas sutarė pirkti 100 gramų amfetamino, už 1 gramą mokant po 11 litų.

R.Keliauskas paskambino savo draugui dvidešimtmečiui Giedriui Girdauskui, pas jį užsisakė kvaišalų. Amfetamino paketą G.Girdauskas perdavė R.Keliauskui, o šis kvaišalus už 1100 litų pardavė „Egidijui”.

„R.Keliauskas man sakė, jog ateityje jam neapsimokės tokiais mažais kiekiais pardavinėti „amfos”, siūlė pirkti pusę kilogramo ir daugiau. Taip neva būsią geriau ir jam, ir jo „bachūrams”, be to, amfetamino gramas kainuotų pigiau nei 8 litai”, – sakė policijos pareigūnas.

Manė, kad atsiveria rinka

Tuo metu R.Keliausko pokalbių klausę ir nuolat jo pėdomis sekę operatyvininkai išsiaiškino, kad narkotikus jis gauna iš kito kauniečio – 26 metų Mindaugo Ališausko. Su Kauno nusikaltėlių gaujomis siejamas asmuo parūpindavo ko tik širdis geidė – amfetamino, ekstazio tablečių, heroino, net aukštuomenės narkotiku vadinamo kokaino.

Narkotikų prekeivį meistriškai vaidinęs policijos operatyvininkas sužadino nusikaltėlių apetitą. Juos ypač sudomino „Egidijaus” pasakojimas, kad įsigytus kvaišalus jis perparduoda pažįstamam iš Baltarusijos. Supratę, jog atsiveria plati rinka, abu narkotikų prekeiviai stengėsi „Egidijui” įsiūlyti kuo didesnius kvaišalų kiekius.

R.Keliauskas užsimaskavusiam policijos darbuotojui birželį pardavė 500 gramų amfetamino, be to, pasiūlė iš jo sėbrų pirkti 2 kilogramus ar net daugiau kvaišalų. Kalbėdamiesi telefonu jie sutarė, jog policininkas pirks kilogramą amfetamino, o būsimiems sandoriams dar įsigis ir pavyzdžių – 1 gramą kokaino ir kelias ekstazio tabletes.

Slaptą operaciją rengę policininkai savo agentui davė 9 tūkstančius litų, o pirkti kvaišalų jį lydėjo kitas pareigūnas. Jo funkcija buvo saugoti pinigus ir nusikaltėliu apsimetusį kolegą.

Kvaišalų pirkimo sandoris vyko „Egidijaus” automobilyje. R.Keliauskas perdavė paketą su kilogramu amfetamino, už kurį policijos agentas sumokėjo 8500 litų. Dar 200 litų sumokėta už kvaišalų pavyzdžius.

„Man kalbantis su R.Keliausku, šis užsiminė, jog nuo 1 gramo amfetamino jam liks 50 centų pelnas, o gautus pinigus nuveš žmogui, kuris duoda prekę „pardavimui”. Dėl dažnesnio „amfos” pirkimo reikėtų tartis su tuo žmogumi, kuriam bus perduoti pinigai, o jam dar vienas „bachūras” iš šeimos atveža”, – kalbėjo kriminalistas.

Vėliau šie R.Keliausko ištarti žodžiai tapo itin svariu įkalčiu pateikiant įtarimus kvaišalus jam tiekusiam M.Ališauskui.

Sučiupo lemiamu momentu

R.Keliauską sekę Lietuvos kriminalinės policijos biuro darbuotojai stebėjo, kam jis perduos pinigus.

Sekliai užfiksavo, kaip su drauge buvęs R.Keliauskas susitinka su M.Ališausku, sėda į šio automobilį ir važiuoja Laisvės alėjos link.

Narkotikų prekeiviai sučiupti tuo momentu, kai R.Keliauskas rankoje laikė 8 tūkstančius litų ir juos ketino perduoti kvaišalus tiekusiam M.Ališauskui.

Pastarojo namuose atlikus kratą rastas didelis kiekis įvairių kvaišalų.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Narkotikų prekeivius išdavė pokalbis bare"

  1. geta

    O sakote,kad policija nedirba. Nors, manau, be reikalo skelbiama viešai beveik visa operacijos eiga, užtektų tik paminėti, kad po sėkmingos policijos pareigūnų operacijos sulaikyti narkotikų prekeiviai. O tokia sulaikymo detalizacija tik pagalba nusikaltėliams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.