Savivaldybė paskui verslininkus nespėja

Sankryža šalia naujojo viaduko bus rekonstruojama kitais metais

Šalia prekybos centro „Mega” pastatytas viadukas reikalauja naujų darbų. Miesto Savivaldybė kitų metų vasarą žada rekonstruoti Kuršių ir Jotvingių gatvių sankryžą, taip palengvinant susisiekimą tarp Šilainių ir Vytėnų.

Perdavė Savivaldybei

Virš magistralės Vilnius – Kaunas pastatytas tiltas sujungė Šilainius su Vytėnais. 82 metrų ilgio ir beveik 21 metro pločio viadukas pastatytas per metus. Jis perduotas valdyti Savivaldybei.

Dar prieš atidarant viaduką buvo galima numatyti, kad jo prieigos nėra parengtos intensyviam eismui, tačiau Savivaldybė net neketino dar šiemet rekonstruoti Kuršių ir Jotvingių gatvių sankryžą.

„Savivaldybė buvo iš anksto sudariusi savo planus, jų negalėjo keisti. Kai viaduko projektas atsirado, jau buvome sudarę savo darbų grafikus”, – teigė Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Trūksta šviesoforų

Miesto Taryba patvirtino, kad bus rekonstruojama ne tik ši sankryža, bet ir Užnerio gatvė, kuri yra tarp viaduko ir Vytėnų gyvenvietės. Kuršių ir Jotvingių gatvių sankryžoje bus įrengta papildomai po dvi eismo juostas ir pastatyti šviesoforai.

Užnerio gatvė yra tik 5 metrų pločio ir nepritaikyta visuomeniniam transportui. Ją numatoma praplatinti iki 7 metrų ir padaryti dviejų eismo juostų, įrengti šaligatvius. Bus rekonstruota 120 metrų atkarpa.

„Šie gana paprasti darbai bus atliekami vasarą. Dabar jau daromi projektai. Šie darbai bus numatyti kitų metų biudžete. Jie kainuos apie 400 tūkstančių litų. Daugiausia atsieis šviesoforų įrengimas”, – teigė Z.Girčys.

Dėl to, kad sankryža šalia viaduko – siaura, o joje nėra šviesoforo, jau ne kartą susidarė automobilių grūstys. Problemų iškyla ir pėstiesiems, kuriems sudėtinga pereiti gatvę. „Eismas buvo labai intensyvus po centro atidarymo. Vėliau situacija bus geresnė”, – mano Z.Girčys.

Grėsmė eismo saugumui

Jau pirmąją „Megos” darbo dieną paaiškėjo, kad reikės imtis priemonių eismo saugumui greitkelyje užtikrinti. Dalis pirkėjų į centrą skuba per greitkelį, nesivargindami paeiti iki viaduko.

Pirmąją dieną budėję pareigūnai sakė, kad per greitkelį eina šimtai žmonių, daugiausia – paauglių. „Čia stovėdami nieko neišspręsime. Reikia gatvę atitverti tvora arba statyti pėsčiųjų tiltą”, – svarstė pareigūnai.

„Kiek galiu spręsti iš turimos informacijos, ten bet kada gali įvykti nelaimė. Todėl kartu su kelią prižiūrinčios „Automagistralės” specialistais jau kitą savaitę ketiname apsilankyti šioje vietoje ir įvertinti situaciją”, – sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Gintautas Ruzgus.

Jis teigė kol kas negalįs kalbėti apie priemones padidinti eismo saugumą. „Vienas variantų – sumažinti greitį šioje vietoje, tačiau tai nebūtų labai logiška – smarkiai sumažėtų magistralės pralaidumas. Kitas variantas – statyti tvorą šalia greitkelio, kad pėstieji negalėtų rizikuoti savo saugumu”, – sakė G.Ruzgus.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.