Bus apdovanoti Vakarų Lietuvos filantropai

Klaipėdoje jau ketvirtą kartą bus teikiami apdovanojimai už filantropinę bei pilietinę veiklą Vakarų Lietuvos žmonėms ir organizacijoms.

Apdovanojimų steigėjas Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas skelbia, kad septynių nominacijų laimėtojai bus išrinkti ir apdovanoti gruodžio 16-ąją iškilmingame renginyje Klaipėdos dramos teatre.

Pretendentai į šešias tradicines bei vieną kasmet keičiamą nominaciją jau išrinkti, jų pavardes fondas žada paskelbti artimiausiu metu. „Metų filantropo”, „Metų rėmėjo”, „Metų organizacijos”, „Metų vadovo”, „Metų savanorio”, „Metų žurnalisto” ir „Metų pažado” nominacijų laimėtojus, kaip ir ankstesniais metais, rinks į apdovanojimų vakarą susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai.

Pretendentus galėjo siūlyti visi norintieji, tačiau iš jų išrinkti po tris labiausiai vertus nominacijų pasiliko teisę J. L. Vynerio fondo valdyba. „Kiekvienai nominacijai stengėmės išrinkti lygiaverčius nominantus, vienodai vertus apdovanojimo”, – mūsų dienraščiui sakė fondo vadovas Martinas Žaltauskas.

Į pagrindinę „Metų filantropo” nominaciją šiemet pasiūlyti du klaipėdiečiai. Pernai dėl apdovanojimo nesivaržė nė vienas Klaipėdos miesto filantropas.

M. Žaltauskas apgailestavo jau kelinti metai iš eilės pastebįs, jog nominacijoms pavardės siūlomos gana pasyviai. Jo nuomone, tai atspindi bendrą filantropijos tradicijų situaciją Klaipėdoje ir visoje Vakarų Lietuvoje. „Kol kas neturime kuo labai pasidžiaugti. Nepaisant ekonomikos augimo ir verslo plėtros, turtingieji dar nėra linkę dalytis su visuomene, jei ir remia, tai stichiškai: prašo – duoda, neprašo – neduoda. Mūsų fondas tam ir yra, kad pralaužtų ledus”, – sakė J. L. Vynerio fondo vadovas.

Šių metų laimėtojams statulėles kuria stiklo meistras iš Kauno Viačeslavas Gibovskis. Taip pat nominacijų nugalėtojams bei visiems pretendentams bus įteikti paskatinamieji prizai.

Šventinio renginio tema – stichijos. Atlikėjų dainose, šokiuose, teatralizuotuose pasirodymuose žiūrovai susidurs su visomis – žemės, oro, vandens ir ugnies – stichijomis. Vakarą ves Asta Stašaitytė-Masalskienė.

Kvietimus į nemokamą renginį galima gauti Klaipėdos nevyriausybinių organizacijų informacijos centre (Tiltų g. 6, tel. 311432).

Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.