Vilnietės varžoves žada stabdyti kieta gynyba

Vilniaus „Lietuvos telekomo” krepšininkės rytoj „Siemens” arenoje žais itin svarbų Eurolygos mačą su Maskvos „Dinamo” (Rusija). Vilnietės, turinčios penkias pergales iš šešų galimų, kartu su Valansjeno „Olympic” (Prancūzija) dalijasi 1-2 vietas C grupėje. „Dinamo”, laimėjusi keturis kartus, yra trečia.

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio mėgėjų laukia tikras Eurolygos rungtynių maratonas. 17 val. 55 min. dvikovą su „Dinamo” pradės „Lietuvos telekomas”, 19 val. 15 min. Kauno sporto halėje su Strasbūro SIG (Prancūzija) kovos Kauno „Žalgiris”, o 20 val. 45 min. prasidės transliacija iš Tel Avivo (Izraelis), kur su „Maccabi” rungtyniaus Vilniaus „Lietuvos rytas”.

Mačas su „Dinamo” – lyg užkeiktas

Pirmąją „Lietuvos telekomo” ir „Dinamo” dvikovą Maskvoje 52:43 laimėjo Rusijos čempionės. Tuomet rungtynėms negalėjo vadovauti susirgęs vyriausiasis vilniečių treneris Algirdas Paulauskas. Keistas sutapimas – šiomis dienomis A.Paulauskas vėl serga, nors per daugelį darbo metų jam nebuvo tekę praleisti rungtynių dėl ligos.

„Matyt, iš baimės susirgau, – bandė juokauti A.Paulauskas ir visai rimtai pridūrė: – Tačiau ketvirtadienį aš tikrai galėsiu vadovauti komandai”.

Peršalimas treneriui komplikavosi, gydytojai skyrė antibiotikų. Tačiau A.Paulauskas tikisi, kad būklė greitai pagerės ir jis net nežada praleisti treniruočių.

Vakar treniruotėje čiurną pasitempė Rima Valentienė. Neaišku, ar ji žais su dinamietėmis.

Vienintelį šį sezoną pralaimėjimą „Lietuvos telekomo” krepšininkės patyrė žaisdamos būtent su „Dinamo”, todėl yra kupinos noro atsirevanšuoti. Tačiau „Dinamo” ekipa turi pagrindo labiau pykti – vilnietės šiai komandai užkirto kelią į 2004-2005 metų Eurolygos finalo ketverto varžybas.

Svarbiausia – gynyba

„Greitas žaidimas ir gera gynyba – būtinos sąlygos norint įveikti „Dinamo”. Taip pat labai svarbu sustabdyti ir neleisti po krepšiais karaliauti Tatjanai Ščiogolevai ir Tami Saton-Braun, – kalbėjo A.Paulauskas. – Pirmojoje dvikovoje Maskvoje gynėmės irgi neblogai, varžovėms leidome įmesti tik 52 taškus, tačiau mūsų žaidėjos ir pačios negalėjo užpulti, neįmetė būdamos visiškai laisvos”.

„Lietuvos telekomo” puolimas pastaruoju metu strigo žaidžiant ne tik su „Dinamo”. Vilnietės, beje, taikliau atakuoja mesdamos iš toli (41 proc.) nei iš vidutinio nuotolio (38 proc.).

„Nesame aukščiausia komanda, mūsų pagrindinė vidurio puolėja Irena Baranauskaitė ne itin mėgsta kautis po krepšiu, ji daugiau žaidžia atsitraukusi. Be to, žaidėjos įdeda daug pastangų gindamosi, o tai kainuoja nemažai jėgų. Tačiau gera gynyba gali kompensuoti puolimo trūkumus. Geriausias pavyzdys – Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Jai gali nesisekti puolant, bet gindamasi ji yra nepakeičiama”.

Vilniečių puolėja praėjusią savaitę buvo pripažinta naudingiausia Eurolygos žaidėja. Mače su Košicės „K Cero” Slovakijoje ji pelnė 16 taškų (7/15 dvitaškių, 2/5 baudų), atkovojo 9 kamuolius, perėmė 4, atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Įsigijo pajėgią amerikietę

„Dinamo” maždaug mėnesiui prarado traumą patyrusią puolėją Nataliją Vodopjanovą, tačiau galingą priekinę liniją turinčiai komandai tai nelabai atsilieps.

Rusijos čempionių klubas laukia atvykstančios amerikietės olimpinės čempionės Sju Berd, kuri „Dinamo” atstovavo ir praėjusį sezoną. Gynėja jau įrašyta į komandos sudėtį, tačiau kol kas nežinia, ar ji pasirodys šiandien Vilniuje.

Naujas veidas „Dinamo” gretose – Diana Taurasi. 23 metų 182 cm ūgio amerikietė, turinti ir Italijos pilietybę, WNBA čempionate, atstovaudama „Phoenix Mercury” vidutiniškai pelnydavo po 16 taškų ir buvo ketvirta pagal rezultatyvumą visoje lygoje.

„Ji į Maskvą atvyko praėjusio Eurolygos turo išvakarėse, todėl dar nespėjo atskleisti savo sugebėjimų. Tačiau D.Taurasi – labai stipri krepšininkė”, – teigė A.Paulauskas.

Mače su „Olympic” ji žaidė tik 9 minutes ir, pataikiusi 2 iš 4 tritaškių, pelnė 6 taškus.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.