Kaip Seimas Kalėdas vogė

Seimo dauguma nenori, kad Lietuvos žmonės turėtų kalėdines atostogas. Taip įvairių Seimo komitetų abejones dėl vadinamojo „kalėdinių atostogų” įstatymo vertina šio projekto iniciatorius liberalcentristas Algis Čaplikas.
„Šis įstatymo projektas atsirado dėl to, kad Seimas ir Vyriausybė iki šiol atvirai ignoravo žmonių teisę gauti kompensaciją už švenčių dienas, kurios sutampa su poilsio dienomis (tokių vidutiniškai būna 4 dienos per kalendorinius metus). Po ilgų beveik metus trunkančių diskusijų ir įtikinėjimų atrodo pavyko įrodyti, kad atlyginti žmonėms už prarastas šventines dienas reikia, tačiau valdančiosios daugumos politikams nepatinka, kad kompensuojamas dienas siūloma paversti kalėdinėmis atostogomis”, – teigia Seimo narys Algis Čaplikas.
Liberalcentristas pažymi, kad jo parengtai Darbo kodekso 145 straipsnio pataisai, kuria yra siūloma kompensuoti su švenčių dienomis sutampančias poilsio dienas, perkeliant jas į Kalėdų švenčių laikotarpį po gruodžio 26-osios, po pateikimo yra pritaręs Seimas. Vis dėlto toliau Seimo komitetuose aptarinėjant šią pataisą linkstama prie to, kad su poilsio dienomis sutampančios švenčių dienos turėtų būti perkeltos į artimiausią pirmadienį.
„Jeigu tokiam kompensavimui planui pritartų visas Seimas tai irgi būtų mažas, bet svarbus laimėjimas. Vis dėlto esu įsitikinęs, kad atsižvelgiant į Kalėdų, kaip vienos iš reikšmingiausių ir labiausiai Lietuvoje mylimų švenčių šventimo tradicijas, mano siūlymas su laisvadieniais sutampančias šventes kompensuoti pratęsiant Kalėdų atostogas iki sausio pradžios yra racionalesnis.”, – įsitikinęs liberalcentristas A.Čaplikas.

Liberalų ir centro frakcijos…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Kaip Seimas Kalėdas vogė"

  1. kvailys tas caplikas

    ir dar be fantazijos…
    galvoja jei pasiseke TV3 su utenos alum prastumti jonines tai ir jam „barzdelei” pasiseks tapti populiariu…
    tikras lietuvis- pigus ir kvailas viename

  2. The show way

    Tikras lietuvis yra priesingybe to, ka pats pasakei :)))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.