Vagys pasityčiojo iš pasaloje tūnojusių pareigūnų

Panevėžyje teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje ne pačiomis gražiausiomis spalvomis buvo piešiamas ir policijos operatyvinių darbuotojų portretas.

Teisiamus vyriškius įklampino tai, kad vieno jų telefoninių pokalbių klausėsi policijos pareigūnai.

Tai ir buvo lemtingas siūlo galas, padėjęs kriminalistams nustatyti įtariamuosius.

Tačiau nusikaltėliai vis dėlto sugebėjo apmulkinti pasaloje prie paslėpto visureigio jų laukusius policininkus.

Nors pareigūnai ir bandė šūviais sustabdyti pavogtą mašiną vairavusį vyrą, šiam pavyko pasprukti.

Dingęs automobilis iki šiol taip ir nesurastas.

Žala – 174 tūkstančiai litų

Už didelės vertės svetimo turto vagystę atpildo sulaukė du anksčiau teisti panevėžiečiai – 29 metų Andrejus Surinovas bei 22 metų Artūras Stančiauskas.

Tuo tarpu kartu su jais teisiamas Molainių kaimo gyventojas 29 metų Juozas Jutkevičius išgirdo išteisinamąjį nuosprendį.

Išklausyti Panevėžio apygardos teisme skelbiamo nuosprendžio susirinko nemažas žiūrovų būrys. Į teisiamųjų narvą pasodinti konvojaus atvesti A.Surinovas bei A.Stančiauskas vengė fotografo dėmesio.

A.Surinovas nuteistas 3 metams 6 mėnesiams nelaisvės. Tuo tarpu A.Stančiauskui už grotų teks praleisti 5 metus 10 mėnesių, nes jam paskirtoji bausmė iš dalies buvo sudėta su šiemet pavasarį tame pačiame teisme paskelbta bausme.

Gegužės pradžioje A.Stančiauskas buvo nuteistas už svetimo turto ir dokumento vagystes.

Be to, teismas nusprendė priteisti solidariai iš A.Surinovo ir A.Stančiausko 174 tūkstančius 105 litus žalai atlyginti.

Įkalinimo įstaigų veteranas

Visiškai kitokios nuotaikos pasibaigus posėdžiui buvo apimtas J.Jutkevičius. Teismas vyriškį dėl kaltinimo didelės vertės svetimo turto vagyste išteisino.

Tiek A.Surinovas, tiek A.Stančiauskas nurodė, kad J.Jutkevičius 2003 metų laidos automobilio „Volkswagen Touareg” bei kitų iš namo pavogtų daiktų vagystėje nedalyvavo.

A.Surinovas anksčiau teistas, tačiau teistumas jam išnykęs. Ne kartą jam taikyti teismo įpareigojimai pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą. A.Stančiauskas teistas jau keturis kartus.

Aukas pastebėjo atsitiktinai

Vagystę A.Surinovas su A.Stančiausku įvykdė šiemet naktį iš vasario 4-osios į 5-ąją.

Iš gyvenamojo namo Naujamiesčio seniūnijos Molainių kaime buvo pavogta įvairiausių daiktų bei papuošalų, o iš kiemo – ten stovėjęs 2003 metų laidos visureigis „Volkswagen Touareg”, kurio vertė 158 tūkst. litų.

Viso pavogto turto vertė siekė per 170 tūkstančių litų.

Neseniai naujame name įsikūręs jo savininkas tą vakarą į svečius buvo pasikvietęs kelis verslo partnerius. Su žmonomis atvykę verslininkai vakarojo ir maudėsi atokiau nuo gyvenamojo namo esančioje pirtyje.

Besilinksminančius žmones pastebėjo atsitiktinai pro šalį važiavę A.Surinovas, A.Stančiauskas ir J.Jutkevičius. Visi trys sutarė pavogti prieškambaryje kabėjusius drabužius.

Vienas plėšikauti nebepanoro

Tačiau vos tik jie spėjo prieiti arčiau namo, buvo išgąsdinti netikėtai grįžusio šeimininko sūnaus. Išsigandusi trijulė išsilakstė kas sau.

Į savo namus kartu su A.Surinovu parėjęs J.Jutkevičius atsisakė vėl eiti vogti, nes kažko išsigando.

Antrąkart prie svetimo namo ėjo tik A.Surinovas ir A.Stančiauskas. Į vidų A.Stančiauskas pateko plytgaliu išdaužęs lango stiklą.

Bekraustant svetimus drabužius buvo rasti kieme stovėjusio automobilio „VW Touareg” rakteliai su signalizacijos pulteliu. A.Surinovas ir A.Stančiauskas nutarė pasinaudoti palankia proga ir pavogti visureigį.

Kad yra apvogti, namo savininkai ir jų svečiai pastebėjo nuo vagystės praėjus maždaug valandai. Vagišių pėdsakai jau buvo spėję ataušti.

Grobį paslėpė Anykščių rajone

Vagišiai ne tik susirinko nukentėjusiųjų rankines su vertingais daiktais, bet ir iš kiemo išsivarė šeimininko verslo partnerio automobilį, priklausantį „Hansa lizingui”.

Vogtu visureigiu atvažiavę prie J.Jutkevičiaus namų, A.Surinovas ir A.Stančiauskas išsikvietė jį į kiemą. Prašė pavažiuoti priekyje ir įspėti, jeigu pastebėtų policiją.

Dėl nudilusių padangų J.Jutkevičius negalėjo greitai važiuoti, todėl A.Surinovo vairuojamas „VW Touareg” netrukus jį aplenkė ir nurūko Anykščių link.

Pavogtą visureigį A.Surinovas ir A.Stančiauskas paslėpė vienos sodybos garaže Anykščių rajono Traupio kaime. Kitus pavogtus daiktus A.Stančiauskas išmetė į upę.

Pareigūnai surengė pasalą

Tuomet buvo pradėta ieškoti, kam parduoti vogtą mašiną. Iš matymo pažįstamas Marius, kurio asmenybės pareigūnams nustatyti taip ir nepavyko, suvedė A.Stančiauską su jam nepažįstamu žmogumi. Įsigyti visureigį pirkėjui buvo pasiūlyta už 4 tūkstančius eurų.

Tačiau vagišiai net neįsivaizdavo, kad vieta, kur buvo paslėptas „VW Touareg”, policijai jau yra žinoma. Pagal Operatyvinės veiklos įstatymą pareigūnai vieno jų, kaip linkusio nusikalsti, klausėsi telefoninių pokalbių. Tokį pasiklausymą buvo sankcionavęs teismas.

Be didelio vargo pagal telefoninio ryšio stoteles buvo išsiaiškinta, kurioje maždaug vietoje gali būti paslėpta mašina. Ten ir buvo surengta pasala.

Policininkai šaudė netaikliai

Vasario 18-osios vakare A.Stančiausko paprašytas J.Jutkevičius jį bei visureigį nusipirkti panorusį vyrą nuvežė į Traupio kaimą. Ten pirkėjas pakeitė vogtos mašinos numerius ir sėdo prie vairo.

Iš kiemo išvažiuojantį „VW Touareg” policijos pareigūnai bandė sustabdyti, tačiau nesėkmingai. Iš pradžių buvo paleisti įspėjamieji šūviai į orą, paskui šauta pavymui į nuvažiuojančią mašiną, bet veltui.

Po kurio laiko visureigis buvo pastebėtas prie Ramygalos. Pareigūnai dar bandė jį persekioti, tačiau galingas automobilis „VW Touareg” sugebėjo pasprukti. Iki šiol mašina taip ir nesurasta.

Pasak A.Stančiausko, pirkėjas turėjo atiduoti pinigus kitą dieną, tačiau jį patį sulaikė policija.

Darius Krasauskas

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vagys pasityčiojo iš pasaloje tūnojusių pareigūnų"

  1. fuzzy

    loozeriai … visi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.