Penktadienį startuos kalėdinė mugė

Penktoji Klaipėdos kalėdinė mugė, organizuojama bendrovės „Expo Vakarai”, duris Lengvosios atletikos manieže atvers jau gruodžio 9 dieną.

Pasak „Expo Vakarų” projektų direktorės Jurgitos Petrauskienės, tradicinės mugės metu netrūks naujovių, o ir pats renginys truks ilgiau nei pernai.

Organizatorių sprendimą paankstinti mugės pradžią lėmė tendencija, kad Lietuvoje vis anksčiau pradeda siausti „kalėdinė manija”.

Daug amatininkų

J. Petrauskienė vakar vykusioje spaudos konferencijoje informavo, kad mugėje panoro dalyvauti apie 150 įvairių firmų bei tautodailininkų. Tarp savo prekes pristatančiųjų bus ir Latvijos bendrovių.

Viena didžiausių šios mugės naujovių – prekės lankytojų patogumui bus suskirstytos į atskirus sektorius. Viename iš jų, kuris bus itin didelis, įsikurs tautodailininkai ir amatininkai.

„Pastarieji žadėjo, kad mugės lankytojai galės ne tik įsigyti jų gaminių, pamatyti, kaip jie gaminami, bet ir patys pabandyti pasigaminti sau kokį nors suvenyrą”, – sakė „Expo Vakarų” atstovė.

Gausu linksmybių

Praėjusiais metais vykusios mugės metu lankytojus džiugino karnavalinės linksmybės, o šiais metais atvykę lankytojai pateks į pasakų pasaulį. Mugėje taip pat bus kalėdinių norų girlianda, ant kurios mažieji galės pakabinti laiškučius su savo norais Kalėdų Seneliui.

Mugės metu taip pat vyks įvairūs konkursai, skirti ir suaugusiems, ir mažiesiems. Moteriškos lyties atstovės savo kulinarinius sugebėjimus galės patikrinti originaliausio kalėdinio patiekalo recepto rinkimuose, o vyrams bus siūloma pasivaržyti, kuris iš jų papasakos linksmiausią kalėdinį anekdotą.

Taip pat bus renkamas gražiausias vaikų nupieštas kalėdinės pasakos personažo portretas, ilgiausia kalėdinė pasaka bei originaliausia pasakų personažo kaukė.

„Konkursų nugalėtojai bus apdovanoti vertingais prizais”, – sakė „Expo Vakarų” projektų direktorė.

Anot J. Petrauskienės, kalėdinės mugės darbo laikas išliks toks pat, kaip ir pernai – gruodžio 9-23 dienomis lankytojai laukiami nuo 12 iki 20 valandos, o Kūčių dieną – nuo 10 iki 18 valandos.

Pernykštėje mugėje kasdien apsilankydavo apie 5000 žmonių.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.