Per Kinijos premjero vizitą Prancūzijos aviacijos pramonė tikisi milijardinių sandorių

Kinijos premjeras Dziabao Venas (Jiabao Wen) sekmadienį atvyko į Prancūziją, kur pradeda 11 dienų kelionę po Europą ir Malaiziją. Prancūzijos pramonės gamintojai tikisi, kad per šį vizitą Kinija pasirašys milijardų eurų vertės sutartis su vietos aviacijos bendrovėmis.

Dz. Venas atskrido į Tulūzą, kurioje yra įsikūrusi orlaivių „Airbus” gamykla ir Prancūzijos kosmoso pramonė. Kinijos premjeras ketina aplankyti didžiulę A 380 keleivinių orlaivių surinkimo gamyklą.

2008 m. olimpinėms žaidynėms Kinija yra užsakiusi 5 minėto keleivinio orlaivio pavyzdžius.

Kaip tikimasi, Dz. Venas pasirašys 5 mlrd. JAV dolerių vertės užsakymus dėl maždaug 70 siauro korpuso „Airbus” orlaivių pirkimo. Prancūzijos gamintojai taip pat tikisi pelningų sandorių dėl civilinių sraigtasparnių ir kosmoso įrangos pardavimo Kinijai.

Kartu su Vokietija Prancūzija ragina Europos Sąjungą atsisakyti ginklų pardavimo embargo Kinijai, kurį blokas įvedė po 1989 m. taikių demonstrantų žudynių Pekino Tiananmenio aikštėje.

Prieš kelionę į Prancūziją Kinijos vyriausybės vadovas interviu laikraščiui „Le Figaro” padėkojo šioms dviem Europos šalims už paramą. Europoje jis taip pat ketina aplankyti Slovakiją, Čekiją ir Portugaliją.

Lapkritį Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje lankėsi Kinijos prezidentas Dzintao Hu (Hu Jintao).

2005-12-04 16:50

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.