Protestuojančiųjų aistros nurimo

„Kauno autobusų” vairuotojai paklusniai balsavo už vadovų pasiūlymus ir kol kas streikuoti neketina

„Kauno autobusų” profesinė sąjunga, kuriai priklauso 218 darbuotojų, teigia, kad visuomeniniu transportu besinaudojantys keleiviai išvengs nepatogumų, nes vairuotojai artimiausiu metu nestreikuos. Apie tai kalbėta „Kauno autobusų” bendrovėje vykusioje Darbuotojų profesinės sąjungos, kuriai vadovaujas Bronius Bučelis, metinėje konferencijoje.

„2004-aisiais kreipėmės į įmonės generalinį direktorių dėl vairuotojų atlyginimo padidinimo 25 proc., bet nuo 2005 m. vairuotojams taikomas tik 15 proc. kintamasis atlygis už kultūringą keleivių aptarnavimą, nustatytas 4 Lt valandinis tarifas”, – maždaug trims dešimtims delegatų pranešė B.Bučelis.

Vairuotojų teigimu, jie už 200 darbo valandų „į rankas” gauna maždaug 1200 Lt. „Kauno autobusų” vairuotojo Nikolajaus Pirogovo veiksmus B.Bučelis pavadino destrukciniais ir neteisėtais, esą jis neturėjo teisės kištis į profsąjungos veiklą.

„Kauno diena” rašė, kad N.Pirogovas surinko net 164 vairuotojų parašus po pareiškimu direktoriui, kad vairuotojai gautų 2 tūkst. Lt atlyginimą per mėnesį, taip pat dvi poilsio dienas per savaitę. Peticijoje buvo pareikštas nepasitikėjimas dviem įmonėje veikiančiomis profesinėmis sąjungomis.

„Kad jis rinko parašus, nėra nieko blogo, bet žmonės pasirašinėjo ant tuščio lapo”, – sakė vairuotojas Viktoras Baranauskas.

Vėliau profsąjungos lyderiams ir administracijai panaudojus moralinį spaudimą, savo parašus atšaukė 74 vairuotojai. V.Baranauskas pripažino, kad N.Pirogovas išjudino ir administraciją, ir profesines sąjungas. Tačiau būnant konferencijoje į akis krito tai, kad delegatai visais klausimais pasisakė vienbalsiai ir tik kartą buvo pareikšta kita nuomonė.

Gediminas Stanišauskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.