Įžiebta Kalėdų eglė

Koncerto metu Teatro aikštėje savaitgalį sužibo uostamiesčio svarbiausioji eglė.

Nepaisant žvarbios plikšalos į aikštę prie Anikės šeštadienį, artėjant sutemoms, traukė šimtai klaipėdiečių. Iš Plungės rajono Kulių miškų į uostamiestį atkeliavusi žaliaskarė, papuošta sidabriniais ir tamsiai mėlynais rutuliais, bet paskendusi sutemose, traukė smalsuolių žvilgsnius.

Nuotaikingo teatralizuoto eglės įžiebimo koncerto metu atlikėjai įsikūnijo į pasakos apie Brėmeno muzikantus herojus. Nors ceremonija šiemet truko kiek ilgiau, apie 45 minutes, į Teatro aikštę suplūdusi minia kantriai laukė laimingos pasakos pabaigos ir eglutės nušvitimo.

Pasirodžius svarbiausiam veikėjui Kalėdų Seneliui (Ramūnas Kaubrys) prasidėjo iškilmingiausios ceremonijos akimirkos. Teatralizuotos Brėmeno muzikantų pasakos veikėjams ir dainininkams Aistei Smilgevičiūtei, Gediminui Norvaišai, Edmundui Noreikai, Artūrui Kriaučiūnui, Edmundui Juškai, Muzikinio teatro solistui Virginijui Pupšiui bei kitiems užtraukus dainą „Ant kalėdinės eglutės”, skarotoji aikštės puošmena netrukus sušvito 4 tūkstančiais smulkių ir 800 mirksinčių lempučių. Jos apšvietimui viešoji įstaiga „Jūros šventė” sunaudojo apie 2,5 kilometro laidų.

Po kelių sekundžių, kai sušvito Kalėdų eglė, juodą uostamiesčio nakties dangų perskrodė tūkstančiai šventinio saliuto blyksnių ir šviesulių. Laukti švenčių su įžiebta Kalėdų eglute tapo jaukiau. Ji miestiečius turėtų džiuginti iki kitų metų pradžios, Trijų karalių.

Adelė Žičkuvienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.