Natūralumas tampa prabanga

„Futūristinis dizainas jau praeitis. Minimalistinės metalu spindinčios erdvės puikiai atrodo žurnalų puslapiuose, bet neteikia jaukumo jose gyvenantiems žmonėms”, – teigia baldų dizaineris iš Italijos Lorenzo Santaniello.
„Home Couture” (baldų, interjero mada) atsisako paskutiniais XX amžiaus dešimtmečiais populiaraus minimalizmo. Prabanga tampa natūralios medžiagos, gamtos spalvos, išgrynintos formos. Madinga kaimiško interjero transformacija šiuolaikiniuose butuose, viešbučiuose, restoranuose.

Šį lapkritį Diuseldorfe praūžė tarptautinis dizaino forumas „Plieno formos – tarp prabangos ir funkcionalumo”. Dizaineriai pateikė darbus trimis temomis: „Būstas ir gyvenimas”, „Prabanga ir gyvenimo stilius”, „Automobilis ir mobilumas”. Visų temų leitmotyvas – kitoks požiūris į metalą. Ne kaip į šaltą ir grubią žaliavą, bet kaip į patvarią medžiagą, galinčią būti ir technine detale, ir subtilia interjero puošmena.

Tačiau Santaniello pastebi, kad technologija nėra visa lemiantis veiksnys. Juk šiandien yra visos techninės galimybės sukurti futuristinį, beveik kosminį namų interjerą. Tačiau senųjų vertybių ilgesys verčia dizainerius kurti, o mus pirkti stalus, lovas, spintas ir kėdes kažkuo primenančius vaikystės namus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.