Parketo ligų priežastys

Parketas kažkada puošęs tik turtuolių dvarus, šiandien jau daugelio namų interjero dalis. Deja, neretai jis tampa tikra kankyne – nežinia ką daryti su periodiškai iškylančia grindų danga ar ausį veriančiu medžio girgždesiu.
Salono „Parketo namai” vadovė Audra Miškelevičienė sako, kad parketas gali iškilti dėl dviejų pagrindinių priežasčių: arba patalpose pernelyg didelė drėgmė (daugiau nei 60 proc.), arba netinkamai sudėtos parketlentės.

Jei meistrai dėdami lenteles paliko per mažus tarpus, labai tikėtina, kad kiek padidėjus oro drėgmei mediena ims plėstis ir grindų danga pakils. „Jei parketlentės buvo per sausai išdžiovintos (paprastai masyvo parketas džiovinamas nuo 6 iki 11 proc.), tai net taisyklingai sudėtos bei esant normaliai oro drėgmei, grindys gali banguotis,”- pasakoja Anna Vaganova, UAB „Vilkonda” pardavimų vadybininkė.

Naujos statybos butuose, kai parketas klojamas ant betono, būtina matuoti jo drėgnumą. Jei jis nepakankamai išdžiuvęs, vėliau garuodamas gali iškelti parketą. Pasak Vytauto Staišiūno, UAB „Medžio stilius” vadybininko, klojant parketą betono drėgmė turi būti 3 proc., o patalpų oro 40-60 proc.

Parketlentes klojant ant OSB plokštės ar juodgrindžių, jų drėgmė neturi viršyti 12 proc. Svarbu nepamiršti ir hidroizoliacijos. Specialus gruntas neleis ir vėliau drėgmei skverbtis į medines grindis.

Yra keletas būdų, kaip pataisyti iškilusį parketą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.