Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos išvakarėse skelbiamas konkursas moksleiviams

Šiandien, gruodžio 2 dieną, Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministerijų iniciatyva, skelbiama akcija „Mes norime būti kartu”, kurios metu visos Lietuvos vidurinių mokyklų moksleiviai kviečiami dalyvauti rašinių konkurse.

Rašiniuose moksleiviai raginami atskleisti savo santykį į neįgalius vaikus, kaip jie supranta neįgaliųjų vaikų pasaulį, kaip jie žaidžia ir mokosi kartu su neįgaliaisiais, kuo jie gali prisidėti, kad neįgaliems vaikams būtų gera tarp sveikųjų, ką turėtų daryti suaugusieji, padedant neįgaliems vaikučiams.

Rašinius vaikai galės rašyti visus 2006 metus, o konkurso nugalėtojai bus skelbiami ir apdovanojami lygiai po metų – 2006-iais, simboliškai Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos išvakarėse.

Mokinių rašiniai bus vertinami specialios komisijos, mokinių rašinius skirstant į 3 pakopas: pradinio ugdymo pakopa (1- 4 klasės); pagrindinio ugdymo pakopa (5-10 klasės) bei viduriniojo ugdymo pakopa (11-12 klasė). Taigi ir pagrindinai prizai bus 3, visų pakopų laureatams.

Konkurso nugalėtojų laukia labai netikėtos ir vertingos dovanos. Trims pirmąsias vietas užėmusiems moksleiviams bus padovanoti iš ties vertingi prizai. Antrosios ir trečiosios vietų nugalėtojai, bei 20-ies kūrybiškiausių rašinėlių autoriai taip pat sulauks šaunių dovanų.

Tad kviečiame visus 1-12 klasių moksleivius popieriuje atskleisti savo mintis apie buvimą kartu su neįgaliaisiais vaikais, o mokytojus paskatinti savo auklėtinius būti aktyviais ir pagelbėti jiems sudalyvauti šiame konkurse.

Darbus kviečiame siųsti Švietimo ir mokslo ministerijai, Informacijos ir ryšių su visuomene sektoriui, adresu: A. Volano g. 2/7, LT-01516, Vilnius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.