Gruodį kino klube – trys pripažinimo sulaukę filmai

Šiaurės šalių kino klubo gruodžio programoje – trys įdomūs šiauriečių kino darbai, sulaukę pripažinimo ir savo šalyse, ir už jų ribų. Kaip ir kiekvieną mėnesį, jie jūsų teismui antradieniais klube Intro.

Pirmasis mėnesio filmas „Albinosas Nojas” nukels į Islandiją, atšiauriąją salą Atlanto vandenyne. Pagrindinio herojaus Nojo gyvenimas slenka atokaus fiordo pakrantėje, bet jis ryžtasi pakeisti savo gyvenimą. Šis filmas laimėjo Denverio, Roterdamo, Edinburgo, Geteborgo filmų festivalių prizus ir gimtojoje Islandijoje buvo pripažintas geriausiu metų filmu. Antrasis filmas pasakos apie norvegų šeimą, išsiruošusią švęsti Kalėdų kalnuose išsinuomotame name. Ši išvyka atskleis daug šeimos paslapčių. Trečiasis gruodžio filmas „Diena ir naktis” – tai istorija apie žmones, kurie myli ir nori būti mylimi. Filmas bando atsakyti į amžinąjį klausimą: „Jei meilė yra atsakymas, tai koks tada klausimas?”. Ši kino juosta buvo nominuota aštuoniose Danijos nacionalinių kino apdovanojimų kategorijose.

Šiaurės šalių filmai rodomi kiekvieną savaitės antradienį 19.00 val. klube INTRO (Maironio g. 3, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų skaičius ribotas. Prašome rezervuoti vietas tel. (8 5) 2791508 arba el. paštu intro@intro.lt.

Po filmų peržiūrų kino klube groja INTRO didžėjai.

Repertuaras

2005 12 06. 19 val.

Albinosas Nojas (Nói albķnói), Islandija

Rež. Dagur Kįri, 93 min., islandų k., subtitrai anglų k., 2003

Kas yra Nojas: kaimo idiotas ar nesuprastas genijus? Jam 17 metų ir jo gyvenimas slenka fiordo pakrantėje Islandijos šiaurėje. Žiemą fiordas tampa atkirstas nuo pasaulio, jį supa grėsmingi kalnai ir kloja sniego pusnys. Nojas svajoja ištrūkti iš savo baltojo kalėjimo kartu su Irisa, kuri yra atvykusi iš miesto ir dirba vietinėje degalinėje.

Vaidina: Tómas Lemarquis, Thröstur Leo Gunnarsson, Elķn Hansdóttir, Hjalti Rögnvaldsson ir kiti.

2005 12 13. 19 val.

Kai naktys tampa ilgos (Når nettene blir lange), Norvegija

Rež. Mona J. Hoel, 102 min., norvegų k., subtitrai anglų k., 2000

Gausi šeimyna džiugiai iškeliauja švęsti Kalėdų išnuomotame namelyje kalnuose. Tačiau mamai, tėčiui, keturiems jų suaugusiems vaikams su savo šeimomis, šunimi ir giminaičiais iš Lenkijos tarp sušalusių trobelės sienų tampa ankšta. O lauke spigina šaltis…

Vaidina: Kari Simonsen, Svein Scharffenberg, Gųrild Mauseth, Benedikte Lindbeck, Jerzy Nowak ir kiti.

2005 12 20. 19 val.

Diena ir naktis (Dag och natt), Švedija/ Danija

Rež. Simon Staho, 95 min., švedų k., subtitrai anglų k., 2004

Tai filmas apie žmones, kurie myli ir nori būti mylimi. Tai pasakojimas apie tėvą, jo jauną sūnų, jo neištikimą žmoną, jos slaptą meilužį, jo jauną meilužę, jo vienišą seserį, jo užmaršią mamą, fanatišką futbolo trenerį, nėščią kekšę ir angelą, pasivertusį seniu. Jie visi ieško atsakymo į tą patį klausimą: „Jei meilė yra atsakymas, tai koks tada klausimas?”.

Vaidina: Mikael Persbrandt, Pernilla August, Maria Bonnevie, Lena Endre, Fares Fares ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.