Mieste prasideda Kalėdų karštinė

Prekyba lietuviškomis kalėdinėmis eglutėmis Panevėžyje prasidės jau kitą savaitę. Valstybės įmonės „Panevėžio miškų urėdija” miškų urėdo pavaduotojas miškininkystei Gintaras Raškauskas tvirtino, kad šiemet prekyba bus kiek vėlesnė. Pernai jau lapkričio pabaigoje atsirado norinčiųjų pasipuošti.

„Pernai eglučių pradėjo teirautis anksčiau. Šiemet, matyt, įtakos turi nežiemiškas oras – žiema dar neatėjo, todėl ir nesiskubinama”, – svarstė G.Raškauskas.

Medelių kainų kol kas nesiruošiama keisti, bus tokios pat kaip ir pernai. Eglutės iki dviejų metrų kainuos 10 litų, nuo 2 iki 3 metrų – 20 litų. Šaką greičiausiai bus galima įsigyti už porą litų.

Parduoda vis mažiau

Urėdija kasmet eglučių parduoda vis mažiau. Jau porą metų iš eilės parduodama apie 2000 eglučių, tačiau abejojama, ar šiemet pavyks tiek parduoti.

„Galbūt aktyvesni privačių miškų savininkai. Be to, prekybos centruose galima įsigyti gana neblogos kokybės dirbtinių eglučių”, – sakė G.Raškauskas.

Be to, miškų urėdo pavaduotojas miškininkystei teigė pastebėjęs, kad žmonės tradicinių eglučių nebenori. Jo manymu, pirkėjai tapo turtingesni, tad prekybos centruose įsigyja įvairių dekoratyvinių veislių medelių – ne tik eglučių, bet ir pušų, kėnių ir kt. Be to, net ir pirkdami tradicinę eglę ar jos šaką, vis dažniau prašo su kankorėžiais, originalesnės.

Panevėžio miškų urėdija šiemet planuoja pasiūlyti ir eglučių vazonuose. Pavasarį tokią eglutę galima pasodinti į gruntą.

Prekybos centruose jau prekiaujama

Nors prekyba lietuviškomis eglėmis prasidės tik kitą savaitę, prekybos centruose jau galima įsigyti atvežtinių žaliaskarių. UAB „VP Market” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė tikino, kad bendrovės valdomuose prekybos centruose gyvomis eglutėmis vazonuose prekiaujama jau porą savaičių. Jų yra tiek olandiškų, tiek lietuviškų. Šį savaitgalį planuojama pradėti prekybą ir kirstinėmis eglutėmis iš Danijos.

Be to, yra ir įvairių dirbtinių eglučių. Jos, pasak V.Jakubauskaitės, skirtingos ne tik spalva, bet ir forma, pagamintos iš įvairių medžiagų. Pavyzdžiui, iš veltinės medžiagos pastatomos eglutės.

Kalėdinių medelių jau yra ir UAB „RIMI Lietuva” tinklo parduotuvėse. Pasak bendrovės atstovės ryšiams su visuomene Ramintos Stanaitytės-Česnulienės, didžiuosiuose prekybos centruose jau galima įsigyti eglučių vazonuose. Vėliau bus prekiaujama kirstinėmis eglėmis, kalėdiniais vainikais, gėlėmis.
Daiva Savickienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.