Pritarta siūlymams pratęsti liustracijos terminą

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete pritarta siūlymams dar kartą suteikti galimybę su specialiosiomis sovietų tarnybomis slapta bendradarbiavusiems asmenims deklaruoti savo lojalumą Lietuvai.
Komitetas pritarė darbo grupės parengtoms naujojo Liustracijos įstatymo nuostatoms, numatančioms pakartotiną 12 mėnesių prisipažinimo ir registracijos terminą slapta su buvusios SSRS tarnybomis bendradarbiavusiems asmenims.
Anot komiteto pirmininko Alvydo Sadecko, pasibaigus registracijos terminui liko nemažai žmonių, norinčių prisipažinti apie slaptą bendradarbiavimą su specialiosiomis sovietinėmis tarnybomis, dalis jų tai daro dabar.
„Nelaukdami liustracijos termino pratęsimo privalome gerbti žmonių norą atsiskaityti su savo praeitimi, tad siūlome suteikti vienodas garantijas tiek šiuo metu apie bendradarbiavimą su buvusiomis sovietų specialiosiomis tarnybomis deklaruojantiems asmenims, tiek asmenims, kurie prisipažins vėliau, po oficialaus liustracijos termino pratęsimo”,- sakė A.Sadeckas.
Komitetas taip pat pritarė komisijos, vertinsiančios su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis slapta bendradarbiavusių asmenų veiklą, naujai formavimo tvarkai. Pagal ją atstovus į Komisiją deleguos Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas bei Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Pritarta siūlymams pratęsti liustracijos terminą"

  1. Kas cia dabar?

    Idomu, kiek dabar dar iskrapstys….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.