Artimam giminaičiui – kvaišalais „pagardinta” arbata

Antradienį Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai vienam nuteistajam atneštame perduoti siuntinyje aptiko, kaip įtariama, narkotinių medžiagų – džiovintų kanapių ir jų dalių. Apie dešimt gramų šių kvaišalų buvo sumaišyta su arbatžolėmis.
Lapkričio 29-osios popietę moteris nuteistajam 32 metų Artūrui K. atnešė perduoti siuntinį. Užpildžiusi prašymą ir pateikusi asmens tapatybės dokumentą šiaulietė 48 metų Nadežda B. prižiūrėtojams paliko krepšį ir išėjo.
Krepšyje buvo įvairių maisto produktų – mėsos gaminių, vaisių, sausainių, arbatos.
Siuntinį tikrinusiam prižiūrėtojui keistoka pasirodė žalioji arbata Trys kinai”. Praplėšus 90 gramų talpos pakelį tvokstelėjo specifinis aštrus kvapas, anaiptol neprimenantis žaliosios arbatos. Apžiūrėjus įtarta, kad arbatžolės greičiausiai sumaišytos su kita žole” – džiovintomis kanapėmis ir jų dalimis. Kvaišalų galėjo būti apie dešimt gramų.
Siuntinį su arbatoje paslėptomis kanapėmis turėjo atsiimti keturis kartus teistas klaipėdietis Artūras K. Spalio 21 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismą jį pripažino kaltu dėl vagystės ir skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau Artūras K. su nuosprendžiu nesutiko. Jo apeliacinis skundas bus nagrinėjamas kitų metų sausio pradžioje.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams. Dėl šio įvykio įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jie mano, kad šiaulietė kvaišalų atnešė ne Artūrui K., o kartu su juo vienoje kameroje laikomam artimam moters giminaičiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.