Iš „Kunigaikščių menės” – į nežinią

Jau savaitė, kai apie dvidešimt vienerių metų Juditos Patapavičiūtės, dirbusios restorane „Kunigaikščių menė” barmene-padavėja, likimą nieko nežino nei jos artimieji, nei bendradarbiai.

Praėjusio trečiadienio (lapkričio 23-iosios) naktį, be keliolikos minučių dvi, ji išėjo iš savo darbovietės Senamiestyje, M.Daukšos gatvėje, ir dingo lyg į vandenį. Nei savo namuose Pramonės prospekte, nei kitą dieną darbe ji nepasirodė.

Niekas iki šiol kelios dienos po dingimo žiniasklaidoje skelbtais telefonais nepaskambino nei jos namiškiams, nei dingusiosios ieškančiai policijai.

Ketino grįžti savarankiškai

Kaip dienraščiui pasakojo J.Patapavičiūtės bendradarbiai, tą naktį, kai ji dingo, restorane vyko privatus banketas, užsitęsęs ilgiau nei įprasta.

Paprastai tokiais atvejais restorano darbuotojas į namus parveža bendrovės direktorius. Pastarasis „Kauno dienai” teigė siūlęs tąnakt pavėžėti ir J.Patapavičiūtę. Iš pradžių ji sutikusi, tačiau paskutiniu momentu atsisakiusi pareikšdama, kad turi, kas ją parveš.

UAB „Kunigaikščių menė” direktoriaus Vytauto Bitkevičiaus patikinimu, tai buvęs ne pirmas kartas, kai ši barmenė-padavėja grįždavo į namus savarankiškai. „Be to, dirbdama pas mus apie metus, ji tikrai nebuvo panaši į merginą, neapgalvotais poelgiais provokuojančią likimą”, – šiandien V.Bitkevičius lyg ir teisinasi, kodėl išleido darbuotoją naktį į namus vieną.

Paskutines žinutes namiškiai pramiegojo

Kad nebuvo jokių artėjančios nelaimės ženklų, tvirtina ir dingusiosios mama Alina Žukauskienė, paskutinį kartą mačiusi dukrą per pusryčius.

„Rengdamasi į darbą, Judita kaip visada gėrė kavą. Persimetėme su ja keliomis įprastinėmis frazėmis ir aš išskubėjau į polikliniką, dar palikdama dukrą namuose”, – prisimena A.Žukauskienė.

Įprastinė, anot mamos, buvo ir dukters iš darbo vidurnaktį atsiųsta žinutė į septyniolikmečio brolio mobiliojo ryšio telefoną. „Ką veikiate? Turiu daug darbo, todėl grįšiu vėliau. Ryte manęs nežadinkite!” – maždaug taip rašė Judita.

Deja, žinutes, kurias ji atsiuntė į brolio telefoną praėjus dar dviem valandoms, šeima rado tik kitą dieną. Tuo metu, kai jos viena po kitos buvo siunčiamos, namiškiai jau miegojo.

Ir atsiprašė, ir atsisveikino

Apie minėtas nerimą keliančias žinutes brolis pasakė mamai tik tada, kai ši trečiadienį grįžusi iš darbo, jau ne juokais sunerimo, kur dingo dukra.

„Myliu jus ir mylėsiu!”, „Jeigu man už tai atleisite, būsiu laiminga”, „Myliu jus visus ir atsiprašau” maždaug tokio turinio žinutės užregistruotos tąnakt brolio telefone tarp 2.17 ir 2.20 val. viena paskui kitą. Kiek vėliau A.Žukauskienė beskambino dukrai, jos telefonas buvo išjungtas.

Dingusiosios mama teigia paskambinusi ir visiems jai žinomiems dukters draugams. Visi jie, kaip ir Juditos bendradarbiai, tvirtina nieko nežinantys. Neva ši su jais savo planais nesidalijusi. Patarta dukters bendradarbių, A.Žukauskienė nusprendė kreiptis į policiją.

Vyrų dėmesio netrūko

Nors žinučių broliui, sprendžiant pagal jų gavimo laiką, išsiųstų jau po išėjimo iš restorano, turinys ir kelia įtarimų, jog Judita galėjo pakelti ranką prieš save, niekas iš ją pažinojusiųjų tuo netiki.

Mamos teigimu, duktė niekada nė puse lūpų nėra apie tai užsiminusi. Bendradarbių žiniomis, visai kitą, kaip pagrindinę, mįslingo Juditos dingimo versiją yra iškėlusi ir policija.

Bendradarbiai dienraščiui pasakojo, kad paskutinėmis savaitėmis aplink Juditą sukiojosi vyrai. Vienas jų – viešbutyje apsistojęs olandas, kuris sužinojęs apie mįslingą jam patikusios lietuvaitės likimą labai nusiminė ir net skambino jos mamai.

Kitas vaikinas, su kuriuo Judita pradėjo draugauti maždaug prieš mėnesį – vienos Kauno bendrovės, prekiaujančios alkoholiu, vadybininkas, buvo užsukęs pavakarieniauti į restoraną likus penkioms valandoms iki jos dingimo.

Mįslingas automobilis

Kolegų teigimu, važiuoti namo su direktoriumi Judita atsisakė paskutiniu momentu, nors prieš tai buvo sutikusi. Dar jie mena, kad paskutinėmis darbo valandomis mergina su kažkuo labai intensyviai susirašinėjo mobiliuoju telefonu.

Restorano vaizdo kameros įraše užfiksuota, kad apie 1.40 val. prie „Kunigaikščių menės” buvo privažiavęs kažkoks automobilis, tačiau tikrai ne taksi. Netrukus jis apsisuko ir nuvažiavo Šv.Gertrūdos gatvės link.

Apie 1.45 val. iš restorano išėjo ir ta pačia kryptimi patraukė Judita. Deja, ar ji įlipo į šį automobilį, neaišku. Galima mašinos stovėjimo vieta į vaizdo kameros matymo lauką jau nebepatenka. Tačiau jokio kito Juditos atvykusio paimti automobilio kamera taip pat neužfiksavo.

Po merginos dingimo pas jos bendradarbius buvo atėjusi ne tik dingusiosios mama bei draugės, kurios, atrodo, atlieka savąjį tyrimą, bet ir minėtas merginos pažįstamas, dirbantis vadybininku. Jis taip pat teiravosi, kas bendradarbiams žinoma apie Juditos dingimo aplinkybes. Užsiminė, kad tąnakt taip pat gavo iš jos žinučių. Pasiteiravus, koks buvo šių turinys, vaikinas atsakęs, kad jam buvo rašoma „apie bile ką”.

Būrėjos versija

„Nors Judita vizualiai atrodė gana subrendusi, iš tikrųjų ji buvo be galo patikli”, – neslepia viena iš dingusiosios kolegių. Ši pašnekovė teigia nelabai nustebsianti, jeigu paaiškėtų, kad kažkas iš nepažįstamų Juditą pakvietė ir ši su juo nuėjo.

Redakcijos žiniomis, panašiai mąsto ir pareiškimą apie merginos dingimą užregistravę Centro policijos komisariato pareigūnai. „Jų atstovas mums teigė, kad pagrindinė policijos tiriama versija – mergina greičiausiai kažkur išvežta. Galbūt į užsienį”, – prasitarė minėta pašnekovė.

Panašiai apie dukters likimą Juditos mamai pasakojo ir būrėja, teigianti, kad jos pranašystės išsipildo 98 procentais. Pastaroji tvirtino, kad dingusioji yra gyva ir kažkur visai netoli, tačiau pas svetimus žmones, iš kurių negalinti ištrūkti, nes yra kažkuo paveikta.

Būrėjos patikinimu, po devynių dienų dingusioji turėtų atsirasti, tačiau su sąlyga, jeigu motina nesiims jokių „žygių” ir nebendradarbiaus su policija.

Kas turėjo įvykti šią savaitę?

A.Žukauskienės teigimu, tai pirmas kartas, kai Judita neparėjo nakvoti į namus.

„Nors ji lankydavosi su draugėmis baruose ir kartais užtrukdavo, tačiau dar nė karto nėra buvę, kad duktė apie tai nebūtų perspėjusi”, – tikina dingusiosios mama.

Kas galėjo atsitikti jos dukrai, A.Žukauskienė teigė neįsivaizduojanti. „Jūs man pasakykite, kas turėjo atsitikti per dvi valandas, jeigu iki tol viskas buvo gerai?!” – dalijosi ja slegiančia nežinia dingusiosios motina, vis grįždama į praėjusio antradienio įvykius, kai paskutinį kartą, per pusryčius, matė dukrą, o po to šeima gavo iš jos kelias mįslingas žinutes.

Neatmetama, kad žinutės, atsiųstos į brolio telefoną, galėjo būti išsiųstos ir visai kito žmogaus, kurio tikslas buvo suklaidinti dingusiosios ieškosiančius pareigūnus, galbūt įperšant jiems savižudybės versiją kaip pagrindinę.

Tačiau dingusiosios bendradarbės taip pat linkusios prisiminti vieną mįslingą Juditos prisipažinimą prieš pat keistą jos dingimą. Mergina buvo užsiminusi, kad labai nelaukianti kitos, t.y. šios savaitės, nors po sekmadienio jai priklausė laisvų dienų.

Ką nors žinančius apie dingusiosios likimą prašom skambinti šiais telefonais: 8-612 53908, 30 34 53 arba 02 ar 112.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.