D.Grybauskaitė išrinkta iškiliausia ES komisare

Už Europos Sąjungos biudžetą bei finansinį programavimą atsakinga komisarė Dalia Grybauskaitė praėjusį šeštadienį ieškojo vakarinės suknelės.

„Buvau priversta ir nebegalėjau atidėlioti”, – vakar juokėsi su nauju rūbu puikiai atrodanti pareigūnė.

Pastangos nenuėjo veltui. Vakar lietuvė paskelbta ES daugiausia nuveikusia Metų komisare.

Tai įvyko per iškilmingą vakarienę Egmonto rūmuose, kur buvo susirinkę pora šimtų aukštų Briuselio pareigūnų.

D.Grybauskaitė taip pat gavo piniginę premiją, kurią tradiciškai paaukos labdarai.

Komisarė prisipažino, jog priėmimų ir iškilmingų renginių nemėgsta: „Į juos einu tik tada, kai visiškai neišvengiama.

Kadangi buvau nominuota, reikėjo dalyvauti ir pirktis papildomą vakarinį drabužį”.

Nulemia skaitytojai

Komisarų bei kitų iškiliausių ir įtakingiausių Europos asmenybių rinkimus penktąsyk rengiančio savaitraščio „European Voice” speciali komisija D.Grybauskaitę dar lapkričio viduryje iš 25 Komisijos narių atrinko į penketuką.

Iš šio penketo Metų komisarą rinko savaitraščio „European Voice” skaitytojai.

Šis savaitraštis taip pat renka Europai daugiausia nusipelniusį Metų valstybės vadovą, diplomatą, europarlamentarą, verslininką, žurnalistą.

Iš viso kasmet nominuojamos 50 iškiliausių asmenybių.

Vienintelė iš naujokių

Šalia vokiečio Gunterio Verheugeno, kuris pernai pelnė Metų komisaro titulą, belgo Louis Michelio, airio Charlie McCreevy ir suomio Olli Rehno D.Grybauskaitė buvo vienintelė naujųjų ES šalių narių atstovė ir vienintelė moteris.

„Vien tai, jog iš naujųjų narių esu tik viena, mane džiugino. Nominacija rodė ne tik mano asmeninį politinės ir profesinės veiklos pripažinimą.

Tai, jog naujos nedidelės valstybės atstovas yra gerai vertinamas, man labai svarbu. Aš Briuselyje vis dėlto atstovauju Lietuvai ir čia esu matoma kaip savotiškas mūsų šalies simbolis”, – „Lietuvos rytui” vakar kalbėjo komisarė.

Padėjo ir drąsus atvirumas

Nuopelnai, už kuriuos D.Grybauskaitė buvo įtraukta į penkių kandidatų sąrašą, jai pasirodė įdomūs: „Buvau įtraukta ne už rezultatą, o už procesą, už pastangas modernizuoti ES biudžetą”.

Juokaudama pareigūnė neatmetė, kad ji buvo pastebėta ne vien dėl ES biudžeto, bet ir dėl drąsos bei atvirumo vertinant politinę demagogiją Europoje.

Edita Urmonaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

4 atsiliepimai į "D.Grybauskaitė išrinkta iškiliausia ES komisare"

  1. regina

    😀 Saunu, kad tokia protinga, grazi, energija ir stiprybe spinduliuojanti moteris atstovauja Lietuva Europoje ir pelno garbingus apdovanojimus. Labai gera ir dziuginanti naujiena Lietuvai 🙂

  2. zzz

    Galbūt tai būsima Lietuvos premjerė

  3. Šaunu

    Atviras, geras, nuoširdus veidas, įvertintas Jos darbas, sugebėjimai. Šaunu, reiškia lietuviai moka atstovauti šalį sąžiningai ir dorai. Premjerui reiktu susigėsti, pagaliau, ir nebejuodinti Lietuvos vardo savo išdaigom.

  4. to zzz

    nezinau ar panardzius tuose vandenyse gristama Lietuvos politika… nors ji galetu…jai uzteks ir patriotiskumo, ir drasos ir visko ko reikia braidyti po ta politika

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.