Vilijampolės paaugliai įtariami sunkiu nusikaltimu

Vilijampolės turgavietės prieigose plėšikaujanti paauglių gauja artimiausiu metu gali būti apkaltinta žmogaus nužudymu. Jų auka tapusi septyniasdešimt trejų metų Demokratų gatvės gyventoja V.N. per pastarąsias dvi dienas Kauno medicinos universiteto klinikose operuota du kartus.

Kaip vakar „Kauno dienai” teigė šios moters dukra, KMUK neurochirurgai nieko gero nežada: patirta galvos trauma labai sunki. Sužinojusi, kas atsitiko, skubiai iš Londono į namus grįžo ir kita V.N. dukra.

Šis įžūlus nusikaltimas įvykdytas sekmadienį vidury baltos dienos.

Nukentėjusiosios dukra dienraščiui pasakojo, kad mama išėjo į netoliese esančią Vilijampolės turgavietę apsipirkti. Manoma, kad užtruko šiek tiek ilgiau negu įprasta, nes susitiko pažįstamų ar užsuko pas jas į svečius.

Apie trečią po pietų V.N. namiškiams buvo pranešta, kad ji užpulta netoli turgavietės esančioje Bijūnų gatvelėje.

„Mama gulėjo kruvina vidury važiuojamosios kelio dalies. Aplink būriavosi žmonės”, – prisimena pašnekovė, kurios teigimu, dingo mamos krepšys su pirkiniais ir piniginė. Netoliese numestame prasegtame rankinuke buvo likusios tik pirštinės.

Beveik neabejojama, kad moteris užpulta siekiant apiplėšti. Pasak gyvenančiųjų minėtos turgavietės prieigose, tai jau toli gražu ne pirmas panašus atvejis. Tik šį kartą, atrodo, užpultoji bandė priešintis.

Pasak su dienraščiu bendravusios V.N. dukters, keliant leisgyvę mamą į greitosios medicinos pagalbos automobilį, ji dar šaukusi kažką apie krepšį, tačiau tai buvo panašu tik į nežymų sąmonės prašviesėjimą. Susikalbėti su sunkią galvos traumą patyrusia V.N. buvo neįmanoma.

Apie šį užpuolimą greitosios pagalbos medikams pranešė, pirminiais duomenimis, anonimu panoręs likti pravažiuojančio automobilio vairuotojas, matęs tik pačią įvykio pabaigą.

Greitosios medikai informavo apie tai policiją. Artimiausiai buvęs Patrulių rinktinės ekipažas atvyko kaip įmanoma greitai, tačiau moters užpuolikai jau buvo pabėgę.

Padedant kai kuriems daugiau netiesioginiams šio įvykio liudytojams, policijai kol kas pavyko nustatyti tik dviejų įtariamųjų asmenybes, nors, turimais duomenimis, tai buvo grupė paauglių.

Pareigūnams žinomiems jos nariams – vos vienuolika bei trylika metų, t.y. jie dar neturi tiek metų, jog galėtų atsakyti už nusikaltimą, kuriuo įtariami kartu su bendrais.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Galinčius padėti prašoma paskambinti šiuo Santakos policijos komisariato tyrėjos telefonu 30 38 16.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.