Vietoj morgo apdegėlę gabeno į ligoninę

Šeštadienio vakarą per gaisrą Panevėžyje įvyko labai retas atvejis.

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai ir iškviesti medikai iš ugnies be gyvybės ženklų ištrauktą moterį palaikė mirusia, tačiau ji po kiek laiko atsigavo.

Todėl ugniagesiams teko antrą kartą į gaisravietę kviesti greitąją ir medikams skubiai vežti moterį į ligoninę.

Panevėžio ugniagesiai į J.Basanavičiaus gatvę buvo iškviesti šeštadienį, 16.50 valandą. Degė 64-uoju numeriu pažymėtas medinis privatus gyvenamasis namas.

Atvykusiems gelbėtojams kažkoks vyriškis pasakė, kad viduje gali būti žmonių.

Iš tiesų, dūmuose skendinčiame name ugniagesiai aptiko vyrą ir moterį. Vyras gulėjo viename kambaryje lovoje, o nuoga moteris buvo sukniubusi kitame ant grindų.

Nuogalę paguldė atokiau

Leisgyvį vyriškį ugniagesiai išnešė į lauką, iškvietė greitąją. Moteris buvo be gyvybės ženklų.

Nenorėdami, kad nuoga negyvėlė gulėtų kieme susirinkusių smalsuolių būrio apžiūrinėjama, gelbėtojai ją tiesiog nunešė į namo prieangį.

Kelios minutės po 17 valandos atvažiavęs greitosios medicinos pagalbos ekipažas į ligoninę išsivežė tik užsidegusiame name rastą vyriškį.

Mirusia palaikytos moters medikai nebevežė. Ji liko gulėti gaisravietėje, kol atvažiuos morgo darbuotojai.

Tačiau netrukus ugniagesiai išgirdo, kad „negyvėlė” kriokia. Greičiausiai smalkėmis apsinuodijusi ir sąmonę praradusi moteris gryname ore ėmė gaivelėtis.

Gelbėtojai vėl iškvietė greitąją. Nuo pirmojo medikų iškvietimo buvo praėjęs beveik pusvalandis.

Moteriškė buvo nuvežta į Panevėžio ligoninę ir iki šiol gydoma intensyviosios terapijos skyriuje. Jai nustatyti 2-3 laipsnio kūno nudegimai. Apdegusi moters galva, rankos, kojos, krūtinė, pilvas, jos būklė labai sunki.

Po kelių dienų, kai būklė stabilizuosis, apdegusioji greičiausiai bus išgabenta toliau gydyti į Kauno klinikas.

Nors gaisravietėje rastas vyriškis medikų rankose atsidūrė anksčiau, jo gyvybės išsaugoti nepavyko. Žmogus mirė pakeliui į ligoninę.

Netrukus policijos pareigūnai nustatė, kad gaisre žuvo 44 metų V.B., o ligoninėje gydoma moteris – 46 metų N.K. Abu jie įvardijami kaip nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys, mėgstantys išgerti asmenys.

Kaimynystėje gyvenančių žmonių teigimu, ilgametis užsidegusio namelio šeimininkas prieš kurį laiką mirė. Ten gyvenusią senutę vėliau išsivežė artimieji. Pastaruoju laiku šiame name rinkdavosi ir girtaudavo įvairios kompanijos.

Beveik neabejojama, kad šeštadienio gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Greičiausiai – nuo neužgesintos cigaretės. Per gaisrą išdegė vienas kambarys, aprūko bei buvo sulietos vandeniu kitos patalpos.

Panaši nelaimė Panevėžyje įvyko ir vos prasidėjus šeštadieniui, 1.20 valandą. Staniūnų gatvės 72c bendrabutyje užgesinus viename kambaryje kilusį gaisrą, rastas apdegęs lavonas.

Gaisre žuvusio vyriškio asmenybė vakar dar nebuvo nustatyta. Manoma, kad gaisrą rūkydamas lovoje sukėlė pats žuvusysis.

Rasa Stundžienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.