„Žasai” sukūrė filmą

Juostoje „Visa tiesa apie ŽAS” grupės nariai atskleidžia pramogų pasaulio užkulisius.

Ketvirtadienio vakarą bene šimtas skandalistais vadinamos grupės ŽAS draugų ir gerbėjų susirinko į dokumentinio filmo apie grupę peržiūrą. „Visa tiesa apie ŽAS” primena grupės 10 metų istoriją, jos susikūrimo idėjas ir svarbiausius įvykius.

Dar prieš filmo premjerą Marius Berenis – Tru Sabaka – patvirtino, kad filme esama ir nemažai šokiruojančių dalykų.

„Bus staigmenų apie šou verslo užkulisius. Ar nebijome nuvilti gerbėjų atskleisdami savo tikruosius veidus? Kad ir taip esame skandalistai, tad nuvilti jau nebeįmanoma”, – įsitikinęs kalbėjo Tru Sabaka.

Vis dėlto be atskleistų grupės paslapčių, Tru filme labiausiai visus turbūt šokiravo pasakęs, kad „šou verslas yra šūdas”, o „žasai” kuria ir popsą. Daugelį filmo vietų kino centro „Coca-Cola Plaza” salėje sėdėję žiūrovai palydėdavo juoku.

Susikūrė atsitiktinai

ŽAS šiais metais atšventė grupės susikūrimo gimtadienį. 1995-ųjų gegužės 5 dieną jie pirmą kartą pasirodė scenoje. Tądien Vingio parke jie, kaip apšildanti grupė, dalyvavo „Fojė” koncerte.

Vaikinai prisipažįsta, kad tuo metu prieš koncertą išgėrė ne vieną butelį alkoholinių gėrimų ir ant scenos pakvietė lipti visus savo draugus. Iš viso grupėje iš pradžių buvo net 12 asmenų.

„Nieko nepamenu iš to koncerto, nes jau buvom girti. Tik žinau, kad buvo linksma”, – tikino Gidonas Šapiro – Bilas.

Įrašiusi vos porą dainų grupė nusprendė ir toliau tęsti muzikinę karjerą, kuri nesustoja iki šiol. Tik susikūrusiems muzikantams iškilo problemų galvojant pavadinimą.

„Buvo tik keli pasiūlymai. Pirmas – „Mokykla turi tik vieną gerą savybę – ją galima padegti”, o kitas – „Žertva ant smūgio”. Pastarasis buvo geresnis, nes sutrumpinus skambėjo gražiai”, – prisiminė Linas Zareckas Choras.

Pristatyme – įžymybės

Į po filmo vykusį vakarėlį susirinko daugelis Lietuvos žvaigždžių, kurie spaudė rankas „žasams”, sveikindami su įspūdingu debiutu.

Daugiausia šurmulio sukėlė krepšininkas ir prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris vienu metu net bandė dainuoti. Vėliau Rolandas laižė Bilo galvą. Su drauge Saule renginyje pasirodė ir Marijus Mikutavičius. Jo veidas ŽAS filme šmėžavo itin dažnai. Ranką spaudė „Biplan” lyderis Maksas Melmanas su drauge Sandra.

Jogaila Morkūnas vakarėlyje iš rankų nepaleido pusės litro vienkartinės stiklinės, kuri buvo puspilnė degtinės.

Į linksmybes pavėlavęs dėl tiesioginiame eteryje vykusios laidos įsiliejo ir Audrius Siaurusevičius, geras „žasų” draugas. Pasveikinti su debiutu atėjo Audrius Giržadas su Nemira Pumprickaite. Pristatyme dalyvavo ir kulinarinės laidos vedėjas Maratas Sargsyanas, kuris taip pat prisidėjo prie filmo kūrimo.

Būreliu apspitę Tru Sabaką pagyrimus žėrė ir realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai. Šis ŽAS narys yra jaunuolių vadybininkas.

Ne itin daug dėmesio sulaukė grupę palikęs Ezopas. Jis vienišas sėdėjo su savo žmona Raimonda ir pagyrų už puikų filmą nesulaukė.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "„Žasai” sukūrė filmą"

  1. minde

    bla bla bla

  2. Agne

    ,,ZAS,,be Ezopo sudas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.