2006 metų pradžioje keisis SEB Vilniaus banko valdybos sudėtis

Nuo sausio 1 dienos didžiausio Lietuvoje komercinio SEB Vilniaus banko prezidentu tapus Audriui Žiugždai, dabartines jo pareigas valdyboje ir Mažmeninės bankininkystės tarnyboje užims Vytautas Sinius. Šiuo metu banko Finansų tarnybai vadovaujantis Vytautas Bučas, kartu einantis ir prezidento pavaduotojo bei banko valdybos nario pareigas, nuo kitų metų vasario 1 dienos savo karjerą tęs „Invaldos” grupėje.
„Norime, kad itin svarbiai mažmeninės bankininkystės sričiai vadovautų ir banko strateginius tikslus padėtų įgyvendinti mūsų darbuotojas, puikiai žinantis banko klientų poreikius ir gerai pažįstantis banko vidaus veiklą”, − sakė A. Žiugžda. Dabartinis Produktų plėtros departamento direktorius Vytautas Sinius SEB Vilniaus banke dirba nuo 1999 metų, karjerą pradėjęs Finansų institucijų departamente. Vėliau V.Sinius vadovavo Ryšių su klientais skyriui Vertybinių popierių apskaitos ir saugojimo departamente, patirties sėmėsi dirbdamas Verslo klientų departamente.
Naujojo valdybos nario kandidatūrą turės patvirtinti Lietuvos bankas.
Finansų tarnybos direktorius V. Bučas, šias pareigas užėmęs nuo 2003 metų, sakė, kad SEB Vilniaus bankas jam suteikė galimybių siekti karjeros, tobulėti ir įgyti unikalios patirties, todėl esąs dėkingas už progą dirbti kartu su profesionaliais savo srities žinovais. „Tačiau po penkerių darbo banke metų noriu judėti toliau, plėsti savo žinias ir ieškoti iššūkių kitoje srityje”, − sakė V. Bučas.
SEB Vilniaus banke V. Bučas dirbo nuo 2000 metų. Prieš ateidamas į banko grupę V. Bučas dirbo audito bendrovėje „Arthur Andersen”, jis yra sertifikuotas Lietuvos auditorius, Lietuvos audito rūmų, Association of Certified Accountants (Jungtinė Karalystė) narys.
SEB Vilniaus banko prezidentas Julius Niedvaras teigė esąs dėkingas V. Bučui už jo ligšiolinį įnašą į SEB Vilniaus banko veiklą ir linkėjo kuo geriausių rezultatų būsimojoje darbovietėje.
SEB Vilniaus banko grupės turtas trečiojo šių metų ketvirčio pabaigoje viršijo 13,4 mlrd. Lt, pelnas prieš pelno mokestį buvo 137,5 mln. litų. Per tris šių metų ketvirčius grupė uždirbo 117,3 mln. litų grynojo pelno, apskaičiuoto pagal tarptautinius finansinės apskaitos standartus.

SEB Vilniaus bankas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.